Značajno je modificiran
10

Modificirani DeLorean DMC-12 razvija 700 KS

D. B.
Legendarni DeLorean DMC-12 je filmska zvijezda, u fabričkoj formi izgleda brz i snažan, no izgled nisu pratile performanse. Ipak, jedan vlasnik je to itekako promijenio.

DeLorean je slavu stekao pojavljivanjem u filmovima "Back to the Future", a Timothy Moceri je 2020. godine ostvario svoj san te je kupio jedan primjerak. Restaurirao je njegovu karoseriju od nehrđajućeg čelika, nakon čega se fokusirao na široki body kit koji je u potpunosti promijenio izgled legendarnog modela.

Sada DeLorean ima više "Cyberpunk" stil zahvaljujući blatobranima, pragovima i masivnim branicima. Svi ovi dijelovi su proizvedeni u komadima pomoću 3D printera te su povezani fiberglasom.

Fabrički 2,8-litarski V6 motor zamijenjen je moćnim 5,3-litarskim LS Gen4 motorom iz ranih verzija Chevroletovog modela Silverado, a modificiran je s dva Garrett turbopunjača, tako da je DeLorean pet puta snažniji nego kad je izašao iz fabrike. Vlasnik tvrdi da motor razvija oko 700 KS, a uparen je s Porscheovim G96 mjenjačem koji se ugrađivao u Porsche 911 Carreru s početka 2000-tih. Automobil je također dobio pojedinačna kućišta leptira za gas, 6061 plenume i titanijumski izduvni sistem.

Unutrašnjost je zadržala korijene iz osamdesetih, ali se to ne odnosi na sjedišta, klaser i panele na vratima, koji su modernizovani.

Centralna konzola je promijenjena, a ugrađene su i Rstomod kontrole klima uređaja. Automobil je dobio i Haltech IC7 display.

U prtljažniku je sistem za upravljanje zrakom, 20-inčni rezervoar i releji za pumpe goriva te pokazivače smjera.

DeLorean posjeduje trodjelne Skol SK17 felge dimenzija 18x12 naprijed i 17x10 nazad, a na njima su Toyo R888R gume za bolje performanse i agresivniji izgled.