Vrlo popularni
38

Upoznajte flotu električnih vozila 30. Sarajevo Film Festivala: Volkswagen ID. modeli

Volkswagen ID. modeli
Volkswagen ID. modeli
Volkswagen, kao najzastupljenija automobilska marka u okviru električne flote Sarajevo Film Festivala kao i prethodnih godina daje poseban doprinos karbonskoj neutralnosti i održivoj budućnosti.

Ova, već tradicionalna, saradnja podržava ekološku inicijativu grada Sarajeva da se tokom festivala smanji stepen onečišćenja vazduha i buke u gradu.

Tako su i ove godine u raskošnoj električnoj floti zastupljeni popularni modeli Volkswagen ID.3 i ID.4 koji, kao nekadašnja "Buba" ili Golf, imaju tendenciju da postanu najprodavaniji modeli za široke mase kupaca.

Volkswagen ID. modeli
Volkswagen ID. modeli

"E-mobilnost je cool i uzbudljiva i savršeno odgovara ekološkoj inicijativi Sarajevo Film Festivala. Volkswagen ID. modeli su dizajnirani s ciljem smanjenja emisije štetnih gasova i stepena buke ali i promovisanja održive mobilnosti. Ovi električni automobili koriste napredne tehnologije koje omogućavaju nultu stopu emisije CO2, energetsku efikasnost i održivu proizvodnju. Radosni smo što će i ove godine gosti uživati u potpuno električnim automobilima naše Volkswagen ID-a. porodice", izjavio je Dino Bratović, brend menadžer marke Volkswagen.

Ova saradnja ne samo da doprinosi festivalu već i aktivno promoviše ekološki odgovoran način života. Volkswagen nastavlja da postavlja standarde u industriji, nudeći inovativna rješenja za održivu mobilnost.

Sarajevo Film Festival i kompanija Porsche BH zajedno oblikuju budućnost bez emisija, s ciljem očuvanja životne sredine za generacije koje dolaze.