Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izgleda da slabo idu ljetne gume a i posao vulkanizerima
Situacija je teska... Stedis na sve moguce nacine da bi prezivio a luksuz i godisnji ide na kredit ... eto i to sam vam rijesio
Sponzorisani članak. Nije problem ali treba to naglasiti
Zato što se zimska gume topi ljeti na asfaltu. Kraj priče. Također M+S znači mud (blato) i snow (snijeg) a ne ljeto i snijeg.
dragi nash inshinjer sve on zna iz kasabe :D
shhshs
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Vrlo je jednostavno imate ljetne i zimske gume, ljetne nove gume 6god si miran sigurno isto tako i zimske. Sve ostalo je suplja.
Zavisi gdje živiš, ima ulica gdje jednostavno ne možeš izaći sa ljetnim, makar najbolje bile.. Ali svi ostali treba da mijenjaju na vrijeme
Ima vozača, a posebno vozačica koje disciplinovano mijenjaju ljetnje-zimske i ostavljaju pare vulkanizerima,a nikada ne provjere pritisak u gumama. Važniji je optimalan pritisak u gumama i njegovo mjesečno provjeravanje od toga da li su gume zimske ili ljetnje.
Dodji u npr. Njemacku ljeti sa zimskim gumama i ucestvuj u saobracajnoj nezgodi pa kad dodje policija i agent osiguranja ti samo reci, ja imam zimske gume sa dobrim pritiskom u njima pa ce te pored placene odstete poslat malo psihijatru da te pogleda..
ljeti je trag kočenja duži sa zimskim gumama. Npr ako zakočiš na 40 m sa ljetnjim, zimskim treba 52 m. šta ako kočiš zbog žene sa kolicima koja je 45 m daleko, ili dijete izleti ?
vozi oprezno pa ces s objema zakocit na vakat
koliko god da si oprezan stvari se dešavaju. ispravna oprema su marginale na tvojoj strani gdje 10ak cm može značiti razliku između života i smrti.
Najgora stvar je što zimska guma tokom ljetnih jakih vrućina spekne tj.otvrdne. Postaje pretvrda za zimu.
Jos zeni objasnjava na slici
Najjace kad kaze MS mokro suho, vozi ih ljeti preko Svitave na -40C i u januaru na obilježavanje Igmanskog marša žali se loše očistili cestu
+40C*
Cast izuzecima, komentari pokazuju u kakvom papanskom drustvu zivimo.
nemoze pametan covjek bit, dal je markentiski trik ili slabije zimske koce ljeti ili je to u par deka da ovi imaju posla prodat
Ponosni sam vlasnik Golfa 2,na autu su 2 ljetne i 2 zimske,po potrebi se mjenjaju,ove naprijed ove pozadi.Ko ce to gume stalno kupovati
Nemoj ih ni mijenjati, ako su ti zimske nazad zimi vozi samo u rikverc...
Za nas u TK kantonu,ne trebaju nikakve. Zaprežna kola, s obzirom na stanje puteva.
Pričaju ma isto je to ja ću sa zimskim gumama voziti preko cijele godine 4 godine, dok ljetnim i zimskim 8 godina. Sigurnija je vožnja ljeti sa ljetnim gumama, sigurnija je vožnja zimi sa zimskim gumama i to samo sa zimskim gumama gdje ima naslikana planina to su zimske gume a ne M S smeće.
Zato sto se troše ko lude, ko uzima skuplje bolje gume mijenjat će već kraj maja a tigar i to more cijelu godinu neće im ništa biti nije sapun jelde
Ljeti hodaš u ljetnoj obući, zimi čizme, gore-tex i sl. Zašto bi vozio auto, gdje često i saputnike imaš, u neadekvatnoj opremi..
jeste usafunjace se felgice na autu od znoja i gljivica..... :D
Usafunjaće se leševi kraj olupine kad zimi isklizneš sa ceste u ljetnoj opremi...
A šta ćeš naložiti?
eki nismo znali .