Među velikim kompanijama
59

"100 najvećih u BiH": Kompaniji Mtel uručeno priznanje za najveću ostvarenu dobit u BiH

Vrijedno priznanje za Mtel
Vrijedno priznanje za Mtel
U organizaciji Poslovnih novina, u Sarajevu je u četvrtak, 26. septembra, ove godine, održana dodjela prestižnih poslovnih priznanja "100 najvećih u BiH" za najuspješnije firme u Bosni i Hercegovini u 2023. godini.

Svečano proglašenje, uručenje nagrada i priznanja "100 najvećih u BiH" najuspješnijim kompanijama u našoj zemlji dodjeljuju se prema ostvarenom prihodu, izvozu, dobiti i broju zaposlenih u 2023. godini.

"100 najvećih u BiH"

Kompanija sa najvećom ostvarenom dobiti, među velikim kompanijama je Mtel a.d. Banja Luka, sa ostvarenom dobiti u iznosu od preko 332 miliona KM, a ovo značajno priznanje preuzeo je Rastko Pavlović, izvršni direktor za tehniku kompanije Mtel.

Nakon rekordnih poslovnih rezultata u 2023. godini, kompanija m:tel nastavila je trend rasta i u 2024. godini. Respektabilan poslovni rezultat proizilazi iz projektovanih ulaganja, investicija u nove tehnologije, kao i u podizanje kvaliteta usluga, što je i dovelo do toga da je Mtel ostvario rekordnu dobit te tako zadržao mjesto vodećeg telekomunikacionog operatora u Bosnih i Hercegovini, poručeno je iz kompanije Mtel.