Deset godina poslovanja
58

Agrinatura, jedina fabrika hrane za kućne ljubimce u BiH, gradi temelje za još veće uspjehe

Agrinatura
Agrinatura
Bosanskohercegovačka kompanija Agrinatura, jedini domaći proizvođač hrane za kućne ljubimce, slavi deset godina uspješnog poslovanja. Ovaj značajan jubilej obilježit će postavljanjem temelja za još veći uspjeh - početkom izgradnje nove fabrike vlažne hrane za ljubimce.

Zahvaljujući investiciji većoj od 25 miliona KM, Agrinatura će postati jedina fabrika vlažne hrane za ljubimce na Zapadnom Balkanu. To znači da će kućni ljubimci uskoro moći uživati u još većem izboru ukusnih i nutritivno bogatih obroka, proizvedenih po najvišim standardima kvalitete.

Nova fabrika, opremljena najmodernijom opremom kapaciteta 4,5 tona na sat, omogućit će proizvodnju premium i super premium proizvoda u različitim oblicima i pakovanjima.

Agrinatura
Agrinatura

Što se tiče kvalitete, Agrinatura je odavno postavila visoke standarde. Postojeći pogoni u Hadžićima, opremljeni najsavremenijom švicarskom i nizozemskom tehnologijom, već godinama proizvode suhu hranu vrhunskog kvaliteta. Agrinaturina hrana sadrži visok postotak svježeg mesa, što garantira da su svi nutritivni zahtjevi ljubimaca zadovoljeni. Koriste se isključivo prirodni sastojci, bez dodataka umjetnih boja i konzervansa, kako bi osigurala da kućni ljubimci dobiju samo najbolje.

Iako je Agrinatura ponosni domaći proizvođač, njihovi proizvodi su prepoznati i izvan granica Bosne i Hercegovine. Čak 70% proizvodnje se izvozi na više od 20 tržišta širom svijeta, što je dokaz da i bosanskohercegovački proizvodi mogu biti vrhunske kvalitete i konkurentni na globalnom tržištu.

Agrinatura
Agrinatura

Pored vlastitih robnih marki, Quicker za pse i Quick-Paw za mačke, koje su dostupne na tržištu BiH, Agrinatura je pouzdan partner drugim kompanijama u industriji. Tako se u pogonima fabrike istovremeno proizvode robne marke drugih kompanija, među kojima je i Bingo lanac trgovina kao i proizvodi najvećih evropskih proizvođača. Upravo saradnja s renomiranim evropskim proizvođačima potvrđuje ne samo sofisticiranost proizvodnje, već i posvećenost održivom poslovanju.

Posvećenost inovacijama i kvaliteti, protkana ljubavlju prema kućnim ljubimcima, dovela je ovu kompaniju na put da postane izuzetno važan igrača na pet food tržištu.