Svečano obilježavanje
17

Alukoenigstahl BiH, tržišni lider premium fasadnih sistema, proslavio svoj 20. rođendan

20. rođendan Alukoenigstahl BIH
20. rođendan Alukoenigstahl BIH
Prošle sedmice, Alukoenigstahl d.o.o. Sarajevo, kompanija specijalizirana za distribuciju aluminijskih, čeličnih i PVC fasadnih sistema i licencni partner firmi Schüco i Jansen, svečano je obilježila 20 godina uspješnog poslovanja na bosanskohercegovačkom tržištu.

Dvije decenije prisustva obilježeno je kontinuiranim unapređenjem poslovanja, ali i ulaganjem u lokalnu zajednicu, naprednim rješenjima u oblasti građevinskih sistema i stalnim jačanjem partnerstva sa klijentima. Inovativnim pristupima, kompanija Alukoenigstahl je postigla značajan uspjeh u promociji novih proizvoda i na području srednje i jugoistočne Evrope.

Ova značajna godišnjica proslavljena je svečanošću, koja je okupila brojne zvanice, među kojima su dugogodišnji poslovni partneri, klijenti, istaknuti gosti, zaposlenici i prijatelji firme. Svečanost je bila prilika da se istakne povjerenje i lojalnost kupaca koji su ostali vjerni brendu Schüco i Jansen.

"Predanosti, inovacija i zajednički rad – to je ono što nas večeras okuplja. Posebno smo zahvalni našim kupcima, metaloprerađivačkim firmama na dugogodišnjoj saradnji", istakao je Senad Mašić, direktor Alukoenigstahl BiH.

Peter-John König, predstavnik porodice König, vlasnik koncerna i Christian Krenn, član Uprave i COO Alukoenigstahl GmbH, u svom obraćanju zahvalili su se zaposlenicima kompanije na njihovom trudu, posvećenosti i zalaganju.

Pored emotivnih govora, prikazan je i korporativni film kao vremeplov, priča o strasti, posvećenosti i viziji, koji je sve prisutne podsjetio na značajne trenutke i postignuća kompanije – od osnivanja do današnjeg dana.

"Posebnu zahvalu želimo izraziti i našim investitorima, projekt menadžerima, arhitektima i projektantima. Bez vaše podrške i povjerenja, naša vizija i snovi ne bi postali stvarnost. Hvala vam što ste dio našeg putovanja i što zajedno s nama gradite budućnost", poručio je Boris Lenasi, tehnički direktor AKS i regionalni direktor za područje Zapadnog Balkana.

Mjesto susreta bio je elegantin ambijent hotela Evropa. Večer je bila ispunjena raznovrsnim sadržajem, uključujući nastupe vrhunskih muzičara među kojim su Ajla & Gonzo band, Šejla Zonić, a iznenađenje večeri bila je kraljica sevdaha Hanka Paldum čiji je nastup izazvao opće oduševljenje svih prisutnih.

Kompanija Alukoenigstahl ostaje posvećena svojim vrijednostima i ciljevima, dok prema budućnosti korača s novim entuzijazmom i uspjesima.