kamatna stopa od 2,97%
67

ASA Banka i Ministarstvo Privrede SBK potpisali Ugovor o kreditnoj liniji za podršku privredi

ASA Banka i Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona potpisali su danas Ugovor o kreditnoj liniji za podršku privrednim društvima i obrtnicima s ciljem razvoja i širenja poslovanja.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pomoćnik ministra privrede Esmin Hajdarević te članovi uprave ASA Banke, Aldijana Rakić i Davor Tomić.

Kreditna linija ima za cilj obezbijediti finansijska sredstva privrednim društvima i obrtnicima kako bi unaprijedili poslovanje i povećali privredne aktivnosti. Sredstva su namijenjena za pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veću iskorištenost kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, novo zapošljavanje i povećanje izvoza.

Kroz ovu saradnju osigurana je kreditna linija s fiksnom kamatnom stopom od 2,97%, bez naknade za obradu kreditnog zahtjeva i maksimalnim grace periodom do 12 mjeseci. Kreditna sredstva za obrtnike iznose do 50.000 KM, dok za privredna društva zavise od broja zaposlenih i kreću se od 100.000 KM do 500.000 KM, s maksimalnim rokom otplate do 60 mjeseci. Ministarstvo privrede subvencionira 75% kamatne stope za cijeli period otplate, a krajnji rok za realizaciju kreditne linije je do utroška planiranih sredstava, ali ne duže od 31. oktobar 2024. godine.

"ASA Banka je snažno opredijeljena za razvoj domaće privrede kao ključnog temelja napretka cijele države. U saradnji s resornim ministarstvima u kantonima u FBiH, realiziramo kreditne linije koje uz subvenciju ministarstava donose značajnu podršku za mala i srednja preduzeća kao i velike kompanije sa preko 250 uposlenih. Naš cilj je omogućiti nova radna mjesta, povećati izvoz i podržati razvoj novih poslovanja," ističe Aldijana Rakić, članica Uprave ASA Banke za prodaju i razvoj te dodaje: "Pozivamo sve zainteresovane privrednike i obrtnike da iskoriste ovu priliku i prijave se za sredstva koja će im omogućiti razvoj i unapređenje poslovanja. ASA Banka će osigurati da kompletan proces od prijave do realizacije bude efikasan i na zadovoljstvo klijenta."

Za više informacija posjetite www.asabanka.ba ili kontaktirajte najbližu poslovnicu ASA Banke.