"Osiguranje broj 1 u BiH"
37

ASA CENTRAL osiguranje: Lider smo s rekordnom premijom od 100 miliona KM

ASA CENTRAL osiguranje
ASA CENTRAL osiguranje
ASA CENTRAL osiguranje je ostvarilo 100 miliona KM bruto premije, dok je zaključno s devetim mjesecom 2024. godine ugovoreno više od 480.000 polica i isplaćeno više od 26.000 šteta, uz bruto iznos isplaćenih šteta od preko 42,5 miliona KM.

Na taj način, ovo osiguravajuće društvo potvrđuje svoju vodeću poziciju na bh. tržištu osiguranja. Prepoznato od strane klijenata, ASA CENTRAL osiguranje već duži period uspješno drži lidersku poziciju u svim segmentima osiguranja.

Osiguranje broj 1 u Bosni i Hercegovini

Ažurnost u obradi i isplati šteta je jedan od segmenata koji kontinuirano doprinosi i učvršćuje poziciju ASA CENTRAL osiguranja.

"U prvih devet mjeseci 2024. godine ostvaren je procenat ažurnosti u rješavanju odštetnih zahtjeva od 98,02%, što u praksi iznosi 26.702 riješenih zahtjeva. Posvećenost ovom segmentu osiguranja je nešto što naši klijenti sigurno prepoznaju, a s ponosom možemo istaći da smo i dalje 'Šampioni u isplati šteta!' Pored posvećenosti ovom segmentu, unapređenje radnih procesa, kontinuirane edukacije i snažan tim ljudi su formula za ovakve rezultate", istakao je član Uprave i izvršni direktor, Arnes Hadžiosmanović.

ASA CENTRAL osiguranje – pouzdan partner za osiguranje

"Novi proizvodi, poput proizvoda osiguranje kućnih ljubimaca i osiguranje naočala te značajan pomak u oblasti dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja obilježili su ovu godinu. Poseban fokus stavili smo na nove i redizajnirane pakete dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, uključujući bolničko liječenje. Naše sestrinske kompanije, ASA Bolnica i Eurofarm Centar Poliklinika, pružaju klijentima novo korisničko iskustvo kroz pakete osmišljene za osiguranje bolje zdravstvene zaštite. Novi paketi omogućuju transparentan prikaz zdravstvenih usluga, koje birate prema svojim potrebama, čime izbjegavate plaćanje nepotrebnih usluga, a sve to bez čekanja i uputnica. Naši klijenti u ASA CENTRAL osiguranju prepoznaju pouzdanog partnera, što potvrđuju i naši rezultati"”, rekao je predsjednik Uprave ASA CENTRAL osiguranja, Feđa Morankić.

Proširenje ponuda i usluga ASA CENTRAL osiguranja

"Širenje ponude proizvoda i usluga koje pruža ASA CENTRAL osiguranje sa svojim sestrinskim kompanijama uspješno se nastavlja. U prvih devet mjeseci 2024. godine, na 74 stanice za tehnički pregled vozila ASA Testing centra ostvareno je više od 193.000 tehničkih pregleda. Pored toga, ASA Testing centar se ističe i u oblasti homologacije na svojim stanicama, gdje smo lideri s 13 ispitnih tijela i ukupno obavljenih 14.000 homologacija", izjavio je direktor ASA Testing centra, Ivan Raguž.

"Rezultati koje trenutno ostvarujemo nadmašuju naše planove za ovaj period, što je jasan pokazatelj predanog rada i truda svakog zaposlenika, koji su 'Spojeni povjerenjem'. Ovakvi rezultati potvrđuju snagu i stabilnost tima kao što je ASA CENTRAL osiguranje", istakao je predsjednik Uprave ASA CENTRAL osiguranja, Feđa Morankić.