Podijelili plan za 2024.
160

BERG: Već 26 godina partner za medicinsku dijagnostiku i IT rješenja budućnosti

Kompanija BERG, lider u prodaji distribuciji medicinskih proizvoda i softverskih rješenja, ove godine je zaključila još jednu izuzetno uspješnu poslovnu godinu u oblasti razvoja domaćeg zdravstva i digitalizacije zdravstvenih ustanova.

Kruna ovogodišnjeg uspješnog poslovanja su provedene pripremne aktivnosti za realizaciju plana za 2024. godinu - izlazak na tržište Sjedinjenih američkih država i dalje širenje na prostoru Evropske unije.

Kontinuirana edukacija i izgradnja kvalitetnog tima

Za sami kraj još jedne uspješne godine, kompanija BERG je organizirala internu radionicu sa gostima iz Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, gdje su predstavljena najnovija tehnološka dostignuća koja znatno unaprjeđuju razvoj medicine. U BERG timu svaka karika je jednako bitna, što opravdava sva dostignuća i razvoj ove kompanije u protekle dvije i po decenije, pa je tako za kraj godine organiziran i party na kojem su uposlenici proslavili svoje ovogodišnje uspjehe.

Vlastita softverska rješenja

Pored dostupnih medicinskih uređaja najboljih svjetskih proizvođača, BERG je razvio vlastita softverska rješenja kao što je G-Health Solutions, koji olakšava svakodnevno korištenje te ubrzavanje procesa dijagnostike, a samim tim omogućava brže i efikasnije liječenje pacijenata u klinikama širom Bosne i Hercegovine.

Pored G Health Solutions programa, ova kompanija na tržištu aktivno implementira programe poput G-PatLab-a, web bazirane aplikacije koja implementira i omogućava proces patološke dijagnostike, zatim Skrinning program koji služi za preliminarno otkrivanje neprepoznatih zdravstvenih poremećaja u presimptomatskoj fazi bolesti, te program otkrivanja ranog moždanog udara putem umjetne inteligencije koji znatno može pomoći u prevenciji.

Preko stotinu partnera u BiH i regiji

Kompanija BERG uspješno posluje na tržištu Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore od 1997. godine sa sjedištem u Sarajevu. Misija BERG-a je da klijentima pruža bolja softverska rješenja po cijeni koja zadovoljava tržište i ne ugrožava kvalitet, te težnja da kroz konstantni tehnološki razvoj, ulaganjem u edukaciju uposlenika, unaprjeđuje svaki segment iz oblasti medicine u korak s vremenom. Vizija kompanije BERG je da budu sinonim za postavljanje visokih standarda domaćih kompanija, koje mogu odgovoriti potrebama svjetskog tržišta.

BERG – your Healthcare and IT partner for future.

Više o BERG-u pronađite na zvaničnoj web stranici www.berg.ba