Finansijsko tržište
86

Tarik Kurbegović više nije direktor Sarajevske berze, već izabran njegov nasljednik

B. R.
Tarik Kurbegović, dosadašnji direktor SASE-a (Foto: F. K./Klix.ba)
Tarik Kurbegović, dosadašnji direktor SASE-a (Foto: F. K./Klix.ba)
Iz Sarajevske berze (SASE) su saopćili da Tarik Kurbegović više nije direktor Berze, tj. da je Nadzorni odbor Berze na Kurbegovićev zahtjev donio odluku da mu se okonča mandat.

Kurbegović je direktor ove berze bio 12 godina, a nastavit će raditi u njoj, i to kao savjetnik. Nadzorni odbor SASE je za novog direktora imenovao Tahira Taslamana koji je do sada bio izvršni direktor Berze.

"Taslaman donosi sa sobom bogato iskustvo u spoju tržišta kapitala, finansija i IT-a, što će omogućiti dalji razvoj Berze, u skladu sa zakonskim okvirom tržišta kapitala u Federaciji Bosne i Hercegovine, kroz unapređenje usluga, povećanje učinkovitosti operacija i digitalnih rješenja u saradnji s regulatorom i ostalim učesnicima na tržištu kapitala. Njegova ekspertiza i inovativan pristup će biti značajni za Berzu u dinamičnom poslovnom okruženju u narednom periodu, saopćili su iz SASE-a.

Poručili su da ostaju posvećena svojim članovima, investitorima i emitentima te da će nastaviti da promoviraju transparentnost, učinkovitost i rast na tržištu kapitala.

Zahvalili su se Kurbegoviću na njegovom doprinosu i posvećenosti tokom svog mandata i žele Taslamanu mnogo uspjeha na poziciji direktora SASE.