Prijavite se do 25. juna
17

Besplatan kurs UX/UI dizajna na ITAcademy: Usmjeri svoju kreativnost u dobro plaćen posao

UX/UI dizajn na ITAcademy
UX/UI dizajn na ITAcademy
UX/UI je pravac u dizajnu koji kombinuje umjetnost i nauku kako bi se kreirali vizuelno privlačni i intuitivni digitalni proizvodi. Danas su UX/UI dizajneri veoma traženi zbog svoje uloge u olakšavanju upotrebe digitalne tehnologije, koja je postala nezaobilazni dio svakodnevnog života.

Danas se javlja preko 80.000 novih aplikacija i na stotine hiljada web stranica mjesečno, zbog čega i potreba za UX/UI dizajnerima raste.

Kao škola koja prati svjetske IT trendove, ITAcademy je odlučila da pripremi potpuno besplatan kurs iz ove oblasti, a da bi svaki polaznik mogao da dobije adekvatnu pažnju i izvuče maksimum iz interaktivnih predavanja, broj mjesta za upis je ograničen.

Zato, iskoristi ovu jedinstvenu priliku i prijavite se do 25. juna, do 12 sati.

UX/UI dizajneri se brzo zapošljavaju, imaju dobre plate i često mogu da biraju uslove rada

ITAcademy ističe da je potražnja za UX/UI dizajnerima velika, jer je korisničko iskustvo ključno za konkurentnost na tržištu. Ulaganje u vješte dizajnere se brzo isplati, jer svaki inovativan pristup sajtovima i aplikacijama direktno utječe na posjete i konverzije.

UX/UI dizajneri uživaju povlastice kao što su fleksibilno radno vrijeme, remote rad, konkurentne plate i mogućnost napredovanja. Mnoge kompanije nude kontinuiranu obuku i usavršavanje kroz kurseve i radionice.

Ovi benefiti utječu na porast ukupnog interesovanja za UX/UI kurseve, a iz ITAcademy javljaju da se broj mjesta već uveliko popunjava, zbog čega bi svi zainteresovani mogli da iskoriste svoju priliku i prijave se preko stranice it-akademija.com.

UX/UI dizajn na ITAcademy
UX/UI dizajn na ITAcademy

Tri produktivne sedmice zabavnog kursa vode te ka uspješnoj karijeri

Program kursa je interaktivan i fokusira se na praktičan rad, uz minmalno teorije. Kurs vodi Haris Delimustafić, nekada polaznik, a danas iskusni predavač na ITAcademy. Kurs je namijenjen i početnicima i profesionalcima koji žele da unaprijede svoje vještine, a polaznici će učiti osnovne principe web dizajna, pravila boja, fontove, hijerarhiju teksta i responzivni dizajn, sa posebnim fokusom na Figmu - danas ključni alat za svakog dizajnera.

Nakon kursa, polaznici će imati priliku da učestvuju u kreiranju e-trgovina, mobilnih igara, reklamnih banera i drugih digitalnih sadržaja.

Zadovoljni polaznici ITAcademy, kao što je Benjamin Sačak, svjedoče o uspješnom unapređenju karijere zahvaljujući stečenom znanju.

"ITAcademy sam pronašao na internetu, raspitao se i svidjeli su mi se program i način školovanja i što su sve informacije dostupne. Zato sam odlučio da upišem smjer Web Design u Sarajevu i završim ga paralelno sa četvrtim razredom srednje škole. Posebno sam zadovoljan predavačima koji posvećeno i detaljno odgovaraju polaznicima na sva pitanja i nejasnoće, te opremom i savremenim uslovima školovanja. Odmah nakon akademije započeo sam svoju freelance karijeru u dizajnu. Radio sam na dosta projekata, između ostalog i web stranicu za marketing agenciju, online shop za brend kozmetičkih proizvoda, online platformu za edukaciju medicinskog osoblja i drugo – sve to zahvaljujući znanju koje sam stekao na ITAcademy", ističe Sačak.

O uspjesima ostalih polaznika ITAcademy možete pročitati OVDJE, u njihovim autentičnim izjavama.

Upiši UX/UI Design kurs na najmodernijoj i najpraktičnijoj IT školi u regionu

Uz prilagođen trosedmični program, interaktivan i praktičan rad u savremenom prostoru za učenje koji vodi predavač sa dugogodišnjim iskustvom, UX/UI Design kurs je odličan za sticanje osnovnog znanja iz ove profitabilne oblasti i dobar početak za upoznavanje sa radom ITAcademy.

Također, ovaj besplatni kurs može biti odlična odskočna daska za dalje sticanje akademskog znanja na jednogodišnjim kursevima ITAcademy, čiji je certifikat međunarodno priznat.

Prijavite se na vrijeme.