Ekološka svijest
34

Bosnalijek donirao grafitne olovke za reciklomate u školama

Najveća bh. farmaceutska kompanija Bosnalijek učestvovala je u akciji "Let´s recycle in the classroom" doniranjem grafitnih olovaka koje će djeca dobiti kao nagradu za sakupljanje i recikliranje ambalažnog otpada.

U saradnji sa kompanijom Eko Grad d.o.o. Sarajevo, donirane olovke će biti ubačene u reciklomate koji su postavljeni u 10 osnovnih i jednoj srednjoj školi te će učenici odlaganjem plastičnih flaša moći doprinijeti zaštiti okoliša.

"Podizanje ekološke svijesti među mladima je ključno za održivu budućnost. Bosnalijek je društveno odgovorna kompanija koja je posvećena ciljevima održivog razvoja i pozitivnim promjenama. Učešćem u ovom projektu i doniranjem olovaka želimo motivisati učenike da budu odgovorni prema okolini i da imaju ekološku svijest", poručuju iz kompanije.

Svojom izuzetnom posvećenosti održivim praksama i očuvanju okoliša, Bosnalijek se ističe kao lider u industriji. Nakon prezentacije prvog Izvještaja o održivom poslovanju kompanije (ESG), kompanija Bosnalijek osvojila je Nagradu za biznis lidere održivog razvoja u BiH za 2024. godinu u kategoriji Velike kompanije, oblast „Resursi i okoliš“.