Unapređenje kapaciteta
4

C.I.B.O.S. postavio nove standarde u industriji: Velika investicija kompanije iz Sarajeva

C.I.B.O.S.
C.I.B.O.S.
Kompanija C.I.B.O.S. Sarajevo, prepoznata po svojoj društveno odgovornoj praksi i posvećenosti očuvanju okoliša, nedavno je realizirala značajnu investiciju u unapređenje svojih tehnoloških kapaciteta.

Nabavkom novih hidrauličnih makaza LINDEMANN NxtCut 1025, C.I.B.O.S. podiže standarde u obradi metalnog otpada, osiguravajući ekološki održive procese i značajne uštede energije. Ova moderna tehnologija ne samo da doprinosi većoj produktivnosti kompanije, već i postavlja nove standarde u industriji.

Revolucionarna tehnologija

LINDEMANN NxtCut 1025 predstavlja vrhunski uređaj za obradu metalnog otpada, posebno razvijen za efikasno rukovanje srednjim količinama različitih vrsta materijala. Njegov trodimenzionalni okvir za punjenje omogućava lako i efikasno sabijanje otpada, čime se značajno smanjuje volumen materijala, optimizira prostor, i olakšava transport.

Ova mašina koristi snagu od 1.000 tona smicanja, uz bočnu silu presovanja od 250 tona i maksimalnu potisnu silu od 120 tona, omogućavajući brz i efikasan proces obrade.

Jedna od ključnih karakteristika NxtCut 1025 makaza je visoka energetska efikasnost. Novi hidraulični sistem od 400 bara smanjuje energetske gubitke za više od 30%, čime doprinosi uštedi od čak 72.000 kWh godišnje, što odgovara smanjenju emisije CO2 za 52 tone. Pored toga, kapacitet rezervoara hidrauličke jedinice smanjen je za 60%, što dalje optimizuje održavanje i smanjuje troškove rada. Cijela pogonska jedinica dizajnirana je tako da se može postaviti u zatvoren kontejner ili na način koji štedi prostor, što smanjuje potrebne resurse za instalaciju i transport.

C.I.B.O.S.
C.I.B.O.S.

LINDEMANN NxtCut 1025 omogućava različite režime rada, prilagođene vrsti otpada koji se obrađuje. Mašina je opremljena funkcijama za rezanje, sabijanje i proizvodnju bala bez rezanja.

Zahvaljujući naprednim funkcijama, kao što su laserski upravljani potiskivač i hidraulični sistem visokog pritiska, NxtCut 1025 može da obradi različite vrste materijala - od laganog do srednje teškog otpada, kao što su šipke, cijevi i miješani otpad. Ove funkcije osiguravaju maksimalnu gustoću bala i smanjuju habanje mašine, produžavajući njen radni vijek i smanjujući troškove održavanja.

Mašina koristi Eco režim rada, koji dodatno smanjuje energetske gubitke za 33 posto. Ovo ne samo da optimizuje rad mašine, već i značajno smanjuje troškove proizvodnje, što je posebno važno u kontekstu sve većih troškova energije i potrebe za održivim poslovnim praksama.

C.I.B.O.S.
C.I.B.O.S.

Sigurnost zaposlenih

C.I.B.O.S. d.o.o. Sarajevo je, kroz ovu investiciju, demonstrirao svoju posvećenost očuvanju okoliša i društveno odgovornom poslovanju. Korištenjem NxtCut 1025 makaza, kompanija ne samo da osigurava efikasnu obradu metalnog otpada, već i aktivno doprinosi smanjenju štetnih emisija i očuvanju prirodnih resursa. Ova tehnologija omogućava kompaniji da obradi metalni otpad na ekološki prihvatljiv način, uz minimiziranje gubitaka energije i resursa.

Pored toga, LINDEMANN NxtCut 1025 smanjuje potrebu za ljudskim intervencijama tokom procesa održavanja, čime se dodatno povećava sigurnost zaposlenih. Nova mašina omogućava C.I.B.O.S.-u da nastavi s odgovornim poslovanjem, usklađujući se s najstrožijim ekološkim standardima u industriji.

C.I.B.O.S.
C.I.B.O.S.

Investicija u LINDEMANN NxtCut 1025 makaze jasno pokazuje da C.I.B.O.S. d.o.o. Sarajevo prepoznaje važnost inovacija, održivosti i ekološke odgovornosti u svom poslovanju. Svojim kontinuiranim ulaganjima u nove tehnologije, kompanija osigurava kvalitetniji, efikasniji i održiviji rad, postavljajući nove standarde u industriji prerade metalnog otpada.

C.I.B.O.S. se kroz ovu investiciju potvrđuje kao lider u odgovornom poslovanju, istovremeno čuvajući okoliš i unapređujući standarde u proizvodnji, a vrijedi spomenuti da ova kompanija na godišnjem nivou obradi i isporuči 100.000 tona čeličnog otpada i 7.500 tona obojenih metala.