Ekskluzivni događaj
24

Cocktail Networking Night: Poslovne ideje i inovacije u fokusu na okupljanju lidera iz BiH i regije

Klix.ba
Cocktail Networking Nights
Cocktail Networking Nights
Kao kulturno središte i filmska prijestolnica, Sarajevo se sve više pozicionira kao važan regionalni centar za poslovno umrežavanje i razmjenu ideja. Ovaj put, u fokusu su lideri iz različitih industrija, koji su se okupili na ekskluzivnom Cocktail Networking Nights događaju.

Riječ je o događaju organiziranom od strane eCommerce asocijacije u Bosni i Hercegovini i European Woman Payments Network (EWPN). Održan uz podršku kompanije Thing Solver, članice ASEE Grupe, okupio je brojne stručnjake iz svijeta eCommercea, digitalnih plaćanja, umjetne inteligencije, blockchain tehnologija i drugih inovativnih industrija.

Cocktail Networking Nights
Cocktail Networking Nights

Ovo okupljanje nije bila samo prilika za razmjenu poslovnih ideja, već i za jačanje regionalne saradnje u području digitalne ekonomije.

Na panelima su učestvovali regionalni eksperti iz industrije, uključujući Magdu Milas, suosnivačicu i predsjednicu Alice in Blockchains, Predraga Topića, voditelja prodaje Thing Solvera, Maidu Zahirović Salom, suosnivačicu i CEO Zinga, te Nikolu Mehandžića, konsultanta za digitalne finansijske usluge pri IFC-u.

Cocktail Networking Nights
Cocktail Networking Nights

Oni su razgovarali o najnovijim trendovima i izazovima u eCommercu i digitalnim plaćanjima i prednostima korištenja umjetne inteligencije, naglašavajući važnost inovacija i regionalne suradnje.

Panel diskusija je održana u tzv. AMA (Ask Me Anything) formatu, koji je omogućio otvoren, dinamičan i interaktivan razgovor između publike i govornika. Ovaj format, koji se sve više koristi na globalnom nivou zbog svoje fleksibilnosti i neposrednosti, bio je pravo osvježenje za učesnike događaja. Publika je imala priliku direktno postavljati pitanja govornicima, čime se osigurala dublja i bogatija diskusija, relevantna za prisutne lideri iz različitih industrija.

Cocktail Networking Nights
Cocktail Networking Nights

"Razlog zašto su ovakva okupljanja od iznimne važnosti leži u činjenici da omogućavaju liderima iz različitih industrija da se povežu, razmijene ideje i zajedno rade na kreiranju inovativnih rješenja koja će unaprijediti regionalnu ekonomiju. Zaključci ovog događaja jasno ukazuju na potrebu za još većom suradnjom i umrežavanjem u oblasti digitalnih tehnologija", izjavili su organizatori.

Posebnu notu ovom događaju dodali su kokteli kreirani specijalno za ovu priliku od strane stručnjaka iz Dcrispa i Udruženja barmena Ice Sarajevo. Gosti su uživali u posebno pripremljenim #commercecooler i #inclusionboost koktelima, koji su kreirani upravo za ovaj događaj i savršeno upotpunili atmosferu poslovnog umrežavanja.

Događaj je također podržan od strane mnogobrojnih partnera, koji su prepoznali važnost ovakvih inicijativa za jačanje regionalne suradnje i razvoja digitalne ekonomije.

Posebnu zahvalnost, organizatori su izrazili svim učesnicima, partnerima i gostima koji su svojim doprinosom i podrškom učinili ovaj događaj nezaboravnim.