PROMO
50

CTECH: Besplatna obuka web dizajna i servisera računara za nezaposlene u KS

CTECH d.o.o. organizira besplatne kurseve web dizajna i servisera računara za sve nezaposlene osobe prijavljene na evidenciju nezaposlenih osoba.

Zakoračite prema dobro plaćenoj IT karijeri i novim izazovima uz CTECH d.o.o. i naučite kako da uz pomoć znanja napredujete u svijetu koji se konstantno mijenja.

CTECH d.o.o. organizuje besplatnu obuku za web dizajnere

Namjera ove obuke je da korisnike uvede u svijet izrade web stranica i upozna ih s načinom na koji web funkcioniše, nauči kako izraditi i obraditi slike, upozna ih s wordpress okruženjem, nauči da koristie alate za izradu stranica i upozna s tehnikama optimizacije web stranica.

"Svi naši kursevi baziraju se na globalnim standardima i najrelevantnijim znanjima potrebnim za uspjeh na tržištu rada. Spajamo snažnu teorijsku podlogu s praktičnim znanjima stečenim u našoj IT kompaniji kako bismo pomogli polaznicima da usavrše svoje znanje do maksimuma", poručili su iz CTECH-a.

Prijava je moguća putem linka www.ctech.ba, popunjavanjem obrasca online.

"Broj mjesta je ograničen. Prijavite se što prije!", pozivaju iz CTECH-a.

WordPress je jedna od najpopularnijih platformi za izradu web sajtova. Jednostavna je za korištenje i odgovara različitim potrebama korisnika. Osnovne prednosti WordPress sajtova jesu u tome što se brzo postavljaju na mrežu, lako uređuju i ažuriraju, a pretraživači ih prepoznaju i visoko pozicioniraju u rezultatima pretrage.

Osim toga, web sajt izrađen u WordPress okruženju nudi dodatke koji očitavaju podatke o posjećenosti te omogućava analizu učinka i popularnosti na mreži. WordPress sajtove karakteriše lako prilagođavanje na sve veličine ekrana, od mobilnog telefona i tableta do laptop i desktop računara.

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete putem linka www.ctech.ba popunjavanjem obrasca online.

Pošto zadovoljava kriterijume tržišta u pogledu brzine, prilagodljivosti i isplativosti WordPress je sve češći izbor malih i srednjih preduzeća, novinskih i izdavačkih agencija, ali i samostalnih pisaca i blogera.

"Kod nas su grupe male i broje do 10 polaznika. Na taj način smo omogućili predavačima da se maksimalno posvete polaznicima. Na nekim kursevima imamo čak dva predavača na 10 polaznika. Na časovima, kroz vježbe i radionice, obrađuju se realni projekti i primjeri sa kojima će se polaznici sretati u kasnijem radu. Po završetku kursa polaznici se mogu zaposliti kao web administatori i raditi za domaće i inostrane klijente. Ovo zanimanje trenutno važi za jedno od najtraženijih na svjetskom tržištu rada", poručili su iz CTECH-a.

Broj polazika je ograničen, a možete se prijaviti putem linka www.ctech.ba popunjavanjem obrasca online.

CTECH d.o.o. organizuju besplatnu obuku servisere računara i laptopa

Ova obuka je koncipirana tako da je mogu savladati polaznici koji već nešto znaju o hardwareu, ali i oni koji nemaju predznanje, a žele da rade taj posao. Obuka obuhvata i praktičan i teoretski dio tako da će polaznici saznati kako radi računar i šta radi svaki njegov dio, kako postaviti dijagnozu i otkloniti kvar, ali i kako instalirati ili reinstalirati operativni sistem Windows, kako se odbraniti od crva i virusa, kako umrežiti računare, kako povećati, smanjiti ili podjeliti particije, kako uraditi backup sistema, kako vratiti izgubljene podatke, kako i još mnogo toga.

Broj mjesta je organičen, a prijave su moguće putem linka www.ctech.ba popunjavanjem obrasca online. Obuka je besplatna.

Sva preduzeća koja žele da prate svjetski trend imaju čitav niz IT uređaja i ukoliko se na njima pojavi bilo kakav kvar može doći do ozbiljnih posljedica kada je u pitanju samo poslovanje preduzeća. Upravo iz ovog razloga su stručnjaci ove profesije veoma traženi i potrebno je da dobrom obukom savladaju sve moguće poteškoće i prepreke na koje mogu naići. Postani serviser računara i prijavi se na linku www.ctech.ba popunjavanjem obrasca online.

U okviru obuke vodi se računa i o pružanju informacija o osnovnim alatima koje svaki serviser treba da koristi i o načinu na koji se njime rukuje, kao i o načinima prevazilaženja problema koji nastaju pri fizičkim oštećenjima računara. Nakon ove obuke polaznici će biti spremni raditi kao serviseri u nekoj od IT kompanija u BIH ili u kompanijama u kojima je potreban IT tehničar. Prijaviti se možete putem linka www.ctech.ba popunjavanjem obrasca online. Obuka je besplatna.

Za obuke je potrebno osnovno predznanje rada na računaru. Očekivani početak obuke je 5.8.2019. godine, a broj mjesta je ograničen.

U CTECH d.o.o. možete kupiti računare, laptope, televizore, telefone, printere i opremu za iste najpoznatijih svjetskih brendova kao što su HP, Dell, Samsung, Acer, Tesla, Sony, Trust, Gigatech itd.

CTECH d.o.o. je i servis telefona, laptopa, računara, printera, mrežne opreme.

Za sva pitanja i dodatne informacije možete kontaktirati CTECH d.o.o. putem maila [email protected] ili putem telefona 033 845 915.