"Evropski Najmenadžer"
140

Dragana Kosić, generalna direktorica Sector Security, dobila priznanje najmenadžera BiH

Klix.ba
Dragana Kosić - "Najmenadžerica BiH"
Dragana Kosić - "Najmenadžerica BiH"
Na svečanoj ceremoniji izbora koji organizira Direkcija evropske nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija, Dragana Kosić dobila je prestižno priznanje "Evropski Najmenadžer", a kompanija Sector Security, čija je generalna direktorica, titulu "Najkompanija" za 2024. godinu.

Ceremonija je okupila najistaknutije lidere iz poslovnog svijeta BiH i regiona, promovirajući izvrsnost i uspjeh u različitim sektorima, na osnovu poslovnih rezultata.

Najviše priznanje u izboru Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager "Evropska najmenadžerica i najkompanija, i poslovna žena godine u BiH" – Zlatna plaketa za vrhunske menadžerske domete, izuzetno uspješno vođenje, kontinuirani rast, razvoj i stabilno poslovanje kompanije u oblasti zaštitarskih usluga - lider u branši, dobila je upravo Dragana Kosić, generalna direktorica kompanije Sector Security.

Dragana Kosić -
Dragana Kosić - "Najmenadžerica BiH"

Nakon 10 godina rada u policiji, kako i sama kazuje, odlučila je dati doprinos i u privatnom sektoru, što se pokazalo kao jedna od njenih najvažnijih životnih odluka. Danas, šest godina kasnije, ponosna je na svoj tim Sector Security sa kojim postiže iznimne rezultate u poslovanju.

Sector Security je osnovao Slaviša Krunić 2000. godine sa sjedištem u Banjoj Luci i danas ovo ime predstavlja najveću domaću kompaniju u BiH koja se bavi poslovima fizičke i tehničke zaštite. Broji 1.400 zaposlenih i preko 5.000 aktivnih klijenata.

Kosić ističe da, kao društveno odgovorna kompanija, konstantno ulažu u podizanje kvaliteta usluga, ali i radnih uslova zaposlenih.

"Standardi u industriji bezbjednosti su garant kvaliteta i Sector Security je uvijek bio prvi koji ih uvodi jer privatna bezbjednost uz policiju i vojsku predstavlja najznačajniji subjekt zaštite građana i njihove imovine te objekata kritične infrastrukture", kazala je.

Dragana Kosić -
Dragana Kosić - "Najmenadžerica BiH"

Najvećim podvigom smatra činjenicu da su sačuvali kompaniju i radna mjesta u vrijeme korone i drugih izazovnih trenutaka, kada se veliki broj privrednih subjekata ugasio.

Iako jedina žena u državi na čelu zaštitarske kompanije, Kosić ističe da kada je biznis u pitanju, tu ne postoji podjela na muško-ženske poslove, već svako dobije poziciju koju zaslužuje na osnovu znanja, iskustva i rezultata u radu.

Bez obzira što je nagrađivana za predan rad i poslovne rezultate, Kosić kazuje da je ovo jedno od najvrijednijih priznanja koje je dobila, ali sa druge strane velika odgovornost jer izazovi koje današnje poslovanje stavlja pred svakog rukovodioca zahtjevaju konstantni razvoj i spremnost da prihvatite rizike u donošenju odluka. Formula za uspjeh, iz njenog iskustva, je, kaže, - cjeloživotno učenje i rad.