Edukativne radionice
4

eCommerce Akademija na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu

eCommerce Akademija
eCommerce Akademija
Asocijacija eComm je, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i predmetnom profesoricom doc. dr. Alisom Mujkić, pokrenula eComm Akademiju za studente završne (treće) godine čija je osnovna namjena da studentima omogući edukativne radionice i certficiranje iz oblasti internet trgovine.

Studenti će u okviru redovnog predmeta Service Marketing biti u prilici da odslušaju Akademiju nakon čega će raditi na razvoju grupnog projekta pod nazivom Service Encounter in a Digital Age koji podrazumijeva analizu webshopova koji posluju u BiH.

Ova Akademija je organizovana kroz 6 edukativnih modula koji pokrivaju sve ključne teme iz ove industrije, kao što su: Poslovanje i organizacija e-trgovine; Upravljanje operacijama; Digitalni marketing za webshopove; Prodaja i zadovoljstvo kupaca; Analiza webshopa i Trendovi u BiH, a studenti će znanje dobijeno kroz odslušane module inkorporirati u grupni projekat koji u svojoj osnovi ima analizu uslužnih kompanija. Finalni projekti će biti ocijenjeni od strane komisije sačinjene od predstavnika eComm Asocijacije, predmetne profesorice i predmetne asistentice, a najbolja tri projekta nagrađena.

Kroz ovaj projekat ecomm Asocijacija i Ekonomski fakultet će certificirati i osposobiti preko 20 studenata za buduća zanimanja u sektoru online trgovine, te time utjecati na povećanje njihove mogućnosti za zapošljavanje nakon završenih studija, obzirom da su ova zanimanja iznimno tražena, a nisu još uvijek prepoznata u formi formalnog obrazovanja.

Projekat je podržan od strane partnera: UNIQA Osiguranje- Generalni partner projekta, Grad Sarajevo, Visa, NLB Banka, Zeka-Comerc, Glovo i Penny plus.

eComm Asocijacija u saradnji sa kompanijom Visa poziva sve kompanije koje žele unaprijediti svoje poslovanje ili saznati više o internet prodaji da se prijave na slijedeću eCommerce Akademiju.

Akademija je namijenjena kompanijama i eCommerce entuzijastima koji žele proširiti znanje u ovoj oblasti, smanjiti greške koje bi ih mogle skupo koštati i unaprijediti i podići svoje online poslovanje. Pored edukativnog programa u trajanju od 40 sati, Akademija nudi i praktične radionice za svaki od 6 modula te mogućnost umrežavanja sa ostalim učesnicima i sa predavačima. Do sada je preko 150 kompanija prošlo kroz Ecomm Akademiju i uspjelo pokrenuti ili unaprijediti svoje online poslovanje. Za prvih 10 kompanija koje se prijave Akademija je potpuno besplatna i odabrane kompanije i pojedinci ostvariti će pravo na podršku u razvoju svog web prodajnog mjesta i integraciji online plaćanja. Više informacija od terminima i načinu prijave na [email protected].