Najavili tužbe
30

Gasi se IT firma koja je pod američkim sankcijama zbog veza s Dodikom

N. Ž.
Bojan Vujić, direktor firme "Invictus Technology Group" (Foto: SRNA)
Bojan Vujić, direktor firme "Invictus Technology Group" (Foto: SRNA)
Direktor firme "Invictus Technology Group", koja je osnovana u augustu ove godine, će se u narednom periodu ugasiti, objavio je direktor i jedan od osnivača Bojan Vujić.

Vujić je na press konferenciji u Banjoj Luci najavio da će biti raskinuti svi ugovori o radu, te da će pokrenuti tužbe protiv banaka gdje su im ugašeni računi.

Direktor ove firme tvrdi da su se "banke stavile iznad zakona", te da će zbog toga poslati i apelaciju Ustavnom sudu Republike Srpske, kao i uputiti inicijativu prema Narodnoj skupštini RS, a koja bi se odnosila na zakon koji definiše proces otvaranja kompanije, odnosno računa u banci.

Naglasio je i da odgovornost za ovu situaciju snosi i Agencija za bankarstvo RS.

"Agencija je trebalo da reaguje, da vrši nadzor i prati dešavanja. S obzirom na ovakvo ponašanje banaka koje prolaze bez posljedica, podnijeli smo inicijativu za utvrđivanje odgovornosti rukovodstva Agencije. Bili su dužni da nalože kontrole banaka. Od toga nije urađeno ništa", istakao je Vujić.

Podsjetimo, Invictus Technology Group je osnovana nakon što su uvedene sankcije Ureda za kontrolu imovine stranaca (OFAC) SAD-a firmama bliskim predsjednik RS-a Miloradu Dodiku.

U osnivačkoj strukturi ove firme bili su osnivači ili visokorangirani zvaničnici firmi Infinity, Sirius 2010 te Prointer, koje su povezane uz porodicu Dodik, odnosno Milorada Dodika i njegove djece Igora i Gorice.