Povlače se s bh. tržišta
135

Galerija tepiha Tabriz zatvara radnju u Sarajevu: U toku velika rasprodaja na cijelu kolekciju

Galerija tepiha Tabriz
Galerija tepiha Tabriz
Svjetski poznata firma ekskluzivnih orijentalnih i unikatnih tepiha Galerija tepiha Tabriz, koja već više od trideset godina vlada evropskim tržištem, odlučila je da zatvori svoju poslovnicu u Sarajevu, zbog čega u njihovom salonu trenutno traje velika rasprodaja.

Iako je nedavno započeta, rasprodaja gotovo da je ušla u završnu fazu.

Vlasnik firme u porodičnom vlasništvu Galerija Tabriz, gospodin Ali, saopštio je sa žaljenjem da je uprkos velikoj popularnosti odlučio da se povuče sa bosanskog tržišta. Kao razloge navodi najprije sve veće poteškoće u kupovnoj moći građana, kao i nedostatak nabavke kvalitetnih tepiha koji su isključivo bili ručni rad iz zemalja porijekla.

Galerija tepiha Tabriz
Galerija tepiha Tabriz

Također je izjavio da su se cijene tepiha zadnja 24 mjeseca povećale prosječno za 80-120%, uprkos dugogodišnjim bliskim kontaktima sa proizvođačima tepiha. Zbog svega toga, postalo je nemoguće zadržati trend "najpovoljnije cijene uz vrhunski kvalitet" te će sada više od 7.000 tepiha biti rasprodato.

"Apsolutno svi tepisi koje imamo u salonu su na ogromnim sniženjima. Opremljeni smo tako da svakom enterijeru omogućimo izbor vrhunskih orijentalnih tepiha. Svi su unikati i ručno rađeni dug vremenski period, zbog čega su izuzetno kvalitetni. Besprijekoran dizajn koji nudimo zaintrigirat će ne samo ljubitelje ekskluzivne robe, već im neće odoljeti ni oni koji se do sada nisu usudili da kroče u naš salon. Uvjeren sam, da će sada uz drastično smanjenje cijena, sa sigurnošću svako uspjeti da izabere svoj tepih iz snova", rekao je gospodin Ali.

Jedinstven na bh. tržištu, salon Tabriz, koji se u Sarajevu nalazi na platou Skenderija, tvrdi da daje do 75% popusta na vrhunske i ekskluzivne muzejske eksponate, ali i moderne tepihe prilagođe svačijem džepu.

Galerija tepiha Tabriz
Galerija tepiha Tabriz

Gospodin Ali je u razgovoru istakao, da će se Tabriz definitivno uskoro zatvoriti svoju poslovnicu, ali i da će tepisi "vrijedni milione", u veoma kratkom vremenu pronaći svoje vlasnike.

Dodao je i da ovakva rasprodaja vrhunskih tepiha "predstavlja jedinstven događaj za cijelu BiH, jer takvo što vrlo teško pronaći čak i u zemljama iz kojih tepisi originalno dolaze".

Kako je ostalo još svega malo vremena, svi zainteresovani bi trebalo da se što prije zapute ka Tabrizu i ugrabe najljepše, a ujedno najpovoljnije eksponate za koje iz kompanije tvrde da predstavljaju investiciju za cijeli život.

Radno vrijeme salona Tabriz u Sarajevu:

  • Ponedeljak - petak - 10 do 19 sati
  • Nedjelja - 11 do 17 sati

Galeriju tepiha Tabriz pronađite i na web stranici www.tepisisarajevo.ba ili ih kontaktirajte putem broja telefona 062 240 424.