Radovi u punom zamahu
0

Dio Splita dobija potpuno novi izgled: Popularni Žnjan uskoro dobija brojne zanimljive sadržaje

V. K.
Foto: Grad Split
Grad Split objavio je novi snimak radova na platou Žnjan gdje se nalazi i istoimena popularna plaža, a koja će nakon renoviranja u potpunosti izmijeniti vizuru ovog dijela Splita.

Prema informacijama iz Grada Splita, u toku su radovi na svim objektima koji su predviđeni, a betonski radovi na garaži uskoro će ući u završnu fazu, nakon čega će krenuti radovi na uređenju igrališta na gornjoj etaži te uređenja unutrašnjosti.

"Tako je u potpunosti dovršeno betoniranje podne ploče garaže, a u toku je betoniranje stropne ploče i stupova nadgrađa na preostalom dijelu. Zapadna skakaonica posebnom tehnikom naguravanja postavljena je u finalni položaj, a za isti se proces sada priprema i istočna skakaonica. Paralelno s tim, u izradi je šetnica i rubna greda, a dovršeni su i stupovi za solare", naveli su.

Inače, kako je ranije naglašeno, radovi na Žnjanu će se izvoditi u pet faza. Redom će se raditi priobalno šetalište, projekt zona A i B s tri paviljonske građevine, uređenjem terena i podzemnom garažom te trafostanicom, završetak šetnice na rtu i projekt građevine s vidikovcem na krovu, projekt paviljona C-U2 sa uređenjem terena cijele zone C, projekt šest jednakih paviljonskih ugostiteljskih objekata uz šetalište te projekt uređenja priobalne šetnice na području pod koncesijom hotela Split.

Žnjan će, nakon Marjana, biti druga najveća zelena površina u Splitu s oko 48.000 kvadratnih metara zelenila. Kako bi se to postiglo, posadit će se 730 stabala i palmi te 12.815 autohtonih grmova.

"On je projekt za cjelogodišnju korist. Razni rekreativni i drugi sadržaji imat će primjenu svih dvanaest mjeseci u godini i to, što je važno reći, ne samo za naše goste iz cijelog svijeta nego jednako i više za naše sugrađane", naveli su iz Grada Splita.