1. oktobra
32

Hotel Mövenpick otvorit će vrata na mjestu nekadašnjeg Bristola u Sarajevu

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Mövenpick hotel Sarajevo, premium hotel grupacije AccorLive Limitless, otvorit će svoja vrata na mjestu nekadašnjeg hotela Bristol.

Zvanično otvorenje je planirano za 1. oktobar ove godine, a smještaj i sobe će biti dizajnirane prema posebnim premium Mövenpick standardima.

Kako saznajemo, riječ je o kombinaciji premium modernog hotela sa tradicijom nekadašnjeg hotela Bristol u Sarajevu.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Mövenpick hoteli su specifični po svojoj ponudi hrane i pića gdje se posebno ističe Mövenpick sladoled koji će se proizvoditi u sarajevskom hotelu i Mövenpick kafa sa posebnim ponudama kao u cijelom svijetu.

Hotel će nuditi spa i wellnes centar, a za posjetitelji će imati priliku uživati u tradicionalnom Chocolate Houru sa posebnim ponudama slastica od čokolade.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Mövenpick Hotels & Resorts je švicarska kompanija za upravljanje hotelima sa sjedištem u Baaru (Švicarska). U potpunom je vlasništvu Accora od akvizicije u septembru 2018. od bivših dioničara Mövenpick Holdinga (66,7%) i Kingdom Group sa sjedištem u Saudijskoj Arabiji (33,3%).

Upravlja preko 80 objekata, uključujući hotele, odmarališta i krstarice Nilom, sa još 30 odmarališta u planu ili u izgradnji širom Bliskog istoka i Azije. Lanac hotela opslužuje 5,8 miliona ljudi godišnje.