Vakufska parcela
92

Islamska zajednica pustila u rad solarnu elektranu "Green Vakuf Tešanj": Planirano još sličnih projekata

I. Sa.
Foto: Islamska zajednica u BiH/ Vakufska direkcija
Foto: Islamska zajednica u BiH/ Vakufska direkcija
Na vakufskoj parceli u Tešnju danas je svečano u rad puštena solarna elektrana "Green Vakuf Tešanj" čiji je investitor Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini.

Ovaj uspješno realizirani projekat, kako je istaknuto, treba uspostaviti novi model razvoja podrške vjerskom životu na određenim područjima djelovanja Islamske zajednice.

"Planiramo da u narednom periodu realiziramo još ovakvih projekata. U svakom slučaju, želim posebno zahvaliti Medžlisu Tešanj na nesebičnoj podršci ovom projektu, bez njih bi ovo bilo zaista teško realizovati", izjavio je predstavnik investitora Zejnil Rebihić.

Ovom prilikom prisutnim se obratio i zamjenik reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Enes ef. Ljevaković koji je pojasnio da ove investicije Islamske zajednice, zapravo, u suštini predstavljaju unapređenje vakufske imovine.

"Posebno zahvaljujem nosiocima projekta, ali i općinskim organima na podršci", kazao je zamjenik reisul-uleme.

Svečanosti su prisustvovali i muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, koji je na kraju proučio i dovu, zatim direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice hfz. dr. Senaid Zajimović, predsjednik Izvršnog odbora MIZ Tešanj Zehrudin Kruško, glavni imam mr. Fuad-ef. Omerbašić, kao i načelnik Općine Tešanj Suad Huskić te drugi predstavnici Medžlisa i Općine.

Nakon svečanosti, u prostorijama Medžlisa Tešanj direktor Zejnil Rebihić održao je prezentaciju projekata iz ove oblasti koji su u toku realizacije.