Uskoro otvaranje
0

Na sjeveru Poljske gradi se "mali Dubai": Hotel specifičnog izgleda privlači najveću pažnju

V. K.
Hotel na sjeveru Poljske (Foto: Karolina Walczowska/Onet)
Hotel na sjeveru Poljske (Foto: Karolina Walczowska/Onet)
Na sjeveru Poljske u gradu Pobierowo u toku su posljednje pripreme za otvaranje najvećeg hotela u ovom dijelu Evrope, a svojim izgledom privukao je pažnju javnosti.

Iako je prvobitno hotel trebao biti otvoren 2021. godine, pandemija je prolongirala krajnje radove. Drugi rok koji je propisan bio je ljeto 2023. godine, ali ni od toga nije bilo ništa.

Ipak, čini se kako bi ovo ljeto hotel Golebiewski mogao otvoriti vrata turistima.

"Potrebno je izvršiti legalizaciju otvorenih bazena koji su se smatrali nelegalnom gradnjom. Ostao je tehnički prijem kao i pribavljanje saglasnosti za izgradnju privremenog prilaza plaži", rekao je poljski građevinski inspektor Janusz Zaryczanski.

Kako ističu, najreprezentativniji dio hotela je skoro spreman.

"Recepcija je već pripremljena u ulaznom holu površine 2,5 hiljada metara kvadratnih. Sobe koje se nalaze u zapadnom dijelu hotela su već u potpunosti spremne. Imaju površinu od 60 kvadratnih metara i podijeljeni su u nekoliko funkcionalnih zona. Svaka soba ima terasu prosječne veličine osam metara", objašnjavaju.

Ono što je mnoge zaintrigiralo jeste sam izgled hotela.

"Hotel Golebiewski je ogromna investicija, a izgled podsjeća na izgled putničkog broda. Objekat ima 13 spratova, uključujući 11 nadzemnih i dva podzemna sprata. U konačnici će imati 1.200 soba koje mogu primiti preko 3.000 ljudi. Ukupna površina objekta je 180.000 metara kvadratnih. To je najveći takav objekat u Poljskoj.