Kanton Sarajevo
353

U blizini buduće tramvajske pruge prema Hrasnici gradit će se stanovi za mlade

B. R.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Kanton Sarajevo će na području Ilidže izgraditi stambenu zgradu, a već su započete aktivnosti kako bi izgradnja počela.

Ovu informaciju je za portal Klix.ba potvrdio kantonalni premijer Nihad Uk (NS). Naveo je da su u razgovoru s načelnikom Ilidže Nerminom Muzurom (NiP) i tadašnjom direktoricom kantonalnog Fonda za izgradnju stanova Lejlom Khattab utvrđene potencijalne građevinske parcele s pristupačnijim cijenama.

Uk je naglasio da je parcela kupljena u rekordnom roku te da zasluge za to pripadaju načelniku Muzuru i Općinskom vijeću Ilidže. Stanovi, koji će biti namijenjeni mladima, nalazit će se u blizini tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica, koja je u izgradnji.

"Ambicija ove vlade nije samo izgraditi prugu prema Hrasnici, nego konceptualno pristupamo cijelom prostoru, želeći ga učiniti primamljivim za život. Utvrđena lokacija je nekoliko stotina metara od buduće pruge i na taj način želimo da podignemo kvalitet života", poručio je kantonalni premijer.

Istakao je da je na aktuelnom direktoru Fonda za izgradnju stanova Elvedinu Lagariji da realizira pripremne aktivnosti za izgradnju. Uk je naveo da će broj stambenih jedinica zavisiti od samog projekta.