Vaš novac, vaša stvar
16

Jedinstvena usluga ProCredit Bank: Sva plaćanja unutar zemlje su - besplatna

ProCredit Bank
ProCredit Bank
Nastojeći zaokružiti svoju uslugu po principu jedinstvenog mjesta na kojem ćete obavljati sve svoje bankarske poslove, ProCredit Bank fizičkim licima nudi još jednu posebnu i po svemu jedinstvenu uslugu.

Naime, sva plaćanja koje obavljate u unutrašnjem prometu ove banke i prema svim ostalim bankama u BiH su potpuno – besplatna, odnosno banka ne naplaćuje proviziju za njih.

Enes Mešić, direktor Odjela za upravljanje odnosima s fizičkim licima, kaže kako je odluka o besplatnim plaćanjima dio strateškog opredjeljenja ProCredit banke da klijente oslobodi svih dodatnih i, najčešće, sakrivenih troškova.

"Besplatna plaćanja prema drugim bankama su produžetak naše usluge koja podrazumijeva besplatna podizanja gotovine sa bilo kojeg bankomata. Vjerujemo da, ukoliko se klijent odluči koristiti usluge naše banke za svakodnevne transfere i plaćanja, mi moramo zadržati transparentnost troškova koji prate te usluge", jasan je Mešić.

A najtransparentnije je, zapravo, naglasiti da troškova – nema. ProCredit Bank poštuje novac, ali i vrijeme svojih klijenata, kao najvažniji resurs koji posjeduju.

"Ovo je i način da potaknemo fizička lica da sve svoje finansijske aktivnosti obavljaju putem digitalnih kanala, jer znamo da im to donosi dodatnu sigurnost i uštedu vremena", dodao je Mešić.

Klijenti ProCredit banke mogu biti mirni i sigurni da neće imati neočekivane troškove prilikom obavljanja plaćanja prema drugim bankama unutar BiH. Ova praksa besplatnih plaćanja odnosi se na sve vrste transakcija, uključujući plaćanje računa, prenos novca između računa, te sve ostale standardne bankarske operacije.

"Smatramo da je ovo jedinstvena prilika za naše klijente, odnosi se na fizička lica, da optimiziraju svoje finansijske navike i da se fokusiraju na štednju i investicije bez dodatnih briga o troškovima transakcija. Naša je misija da pružimo najbolju moguću uslugu, a dio toga je i uklanjanje svih nepotrebnih troškova koji ih opterećuju", istaknuo je Mešić.

Ova usluga ProCredit banke dolazi kao dio šireg strateškog plana koji uključuje niz inovativnih usluga i proizvoda dizajniranih da zadovolje potrebe klijenata. Uz već spomenutu mogućnost besplatnog podizanja gotovine na bankomatima drugih banaka, ukoliko koristite usluge ProCredit Bank besplatni su i prilivi iz inostranstva.

"Našim klijentima želimo omogućiti što jednostavnije, brže, ali i povoljnije obavljanje svih njihovih finansijskih transakcija. Besplatna plaćanja prema drugim bankama su samo jedan od mnogih koraka koje poduzimamo kako bismo postigli taj cilj. Vaš novac je vaša stvar, a naš je zadatak da vam pomognemo lako i jednostavno upravljati njim", zaključio je Mešić.

Za više informacija o ovoj, ali i ostalim uslugama ProCredit Bank posjetite web stranicu banke.