Poštujte pravila
1

JP Autoceste FBiH objavile zanimljivu video kampanju za povećanje sigurnosti na autocesti

Poštujte pravila
Poštujte pravila
Vožnja autocestama zasigurno je sigurnija, brža i udobnija, a po nekim specifičnostima - i znatno drugačija, od vožnje drugim cestama. Propisima je utvrđeno kako voziti autocestom, a postoji i niz pravila, ponašanja i sigurnosnih navika koje se moraju usvojiti kako bi to bilo uspješno.

Autoceste skrivaju niz specifičnih opasnosti koje morate očekivati i predvidjeti kako biste sigurno i brzo stigli do cilja.

Zato, JP Autoceste FBiH, ostvarujući strateške ciljeve koji se odnose na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i povećanje stepena sigurnosti cestovnog saobraćaja, sprovodi društveno odgovornu višemjesečnu medijsku kampanju prikazivanja spotova na temu sigurnost u saobraćaju na autocesti.

U cilju povećanja ukupnog stanja sigurnosti u saobraćaju, osmišljeno je i realizirano 12 video spotova koji se tiču poštovanja saobraćajnih pravila i propisa. Riječ je o višemjesečnoj kampanji koja traje od mjeseca aprila do kraja godine putem digitalnih medija.

Kroz specifičan humor glumaca Almira Kurta i Davora Golubovića fokus djelovanja je podići svijest vozača o sigurnosti te značaju poznavanja i poštivanje svih saobraćajnih propisa i pravila.

U ovom serijalu posebno su obrađene teme o zimskoj opremi, hitnim koridorima, nepravilnom uključivanju, zaustavljanju vozila, vožnji po magli, pomoći na cesti, radovima na putu, u tunelu, sigurnoj udaljenosti, požarima u tunelu, vožnji u suprotnom smjeru i pogrešnom zaustavljanju.

Saobraćajna sigurnost predstavlja ključni aspekt svakog društva, a JP Autoceste FBiH posvećuje posebnu pažnju sigurnosti saobraćaja na autocesti, te kontinuirano radi na edukaciji i promociji odgovornog ponašanja u saobraćaju.

Više video spotova koji se tiču poštovanja saobraćajnih pravila i propisa pogledajte na zvaničnom YouTube kanalu JP Autoceste FBiH.