Računovodstvena agencija
58

Kompanija Markart proslavila 25 godina uspješnog poslovanja

Kompanija Markart obilježila 25 godina izvanrednog poslovanja
Kompanija Markart obilježila 25 godina izvanrednog poslovanja
Pod zvjezdanim nebom kompanija Markart je u četvrtak, 7. septembra, obilježila 25 godina izvanrednog poslovanja. U ekskluzivnom ambijentu restorana Four Seasons, prožetom melodijama koje su dodavale poseban šarm ovom svečanom trenutku, zajedno su slavili i sjetili se lijepih trenutaka.

Ova noć za Markart, koja je okupila partnere, klijente i prijatelje koji su bili dio ovog čarobnog putovanja koje traje već četvrt stoljeća, nije bila samo prilika da proslave predan rad i svoja postignuća već i trenutak da se sa svojim klijentima upute u obećavajuću budućnost.

Markart je računovodstvena agencija koja je svoje putovanje započela još 1998. godine. Stručni tim ove agencije izgradio je prepoznatljiv imidž koji ih izdvaja od drugih, prije svega po posvećenosti, personalizovanom pristupu svakom klijentu, a onda, naravno, i po stručnosti u oblasti finansijskog izvještavanja, računovodstva i poreza.

S obzirom na visok kvalitet usluga koje pružaju, stekli su klijente širom Evrope, uključujući Austriju, Njemačku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Švicarsku, Dansku, Irsku, Ameriku i, naravno, Bosnu i Hercegovinu.

"Prepoznali smo potrebe inostranih ulagača te naše usluge kontinuirano nudimo i na njemačkom i engleskom jeziku. Na taj način podržavamo inostrane ulagače olakšavajući im procese pokretanja i postavljanja poslovanja, koji su dosta složeniji na našem tržištu nego u zemljama EU. Posebno smo ponosni na višegodišnje saradnje sa klijentima, od kojih neke traju već 25 godina, što znači da ih pratimo od njihovih početaka. Iz tog razloga na takve odnose gledamo kao na partnerstva sarađujući u poslovanju i savladavajući izazove udruženim snagama", istakla je Ermina Tahirović, osnivačica agencije.

Kompanija Markart obilježila 25 godina izvanrednog poslovanja
Kompanija Markart obilježila 25 godina izvanrednog poslovanja

Pored kontinuiranih, višegodišnjih saradnji s velikim brojem klijenata, agencija je ostvarila i partnerstva sa inostranim privrednim komorama kao i sa uspješnim revizorskim kućama, advokatskim kancelarijama te iskusnim stručnjacima iz IT industrije.

"Naš tim stručnjaka je naš najveći kapital. Ponosni smo na saradnje koje traju dugi niz godina što doprinosi stabilnosti tima i omogućava kontinuirano pružanje visokokvalitetne usluge. Profesionalan, posvećen i lojalan tim radi na stalnom unapređenju naših usluga prateći potrebe tržišta i naših klijenata. Imajući to u vidu, kontinuirano ulažemo u edukaciju naših uposlenika, kako kroz stručne tako i kroz soft skills edukacije", naglasila je direktorica Emina Tahirović.

Emina Tahirović, direktorica kompanije Markart
Emina Tahirović, direktorica kompanije Markart

Obilježavanje prvih 25 godina uspješnog poslovanja nameće i ciljeve koje agencija namjerava postići u budućnosti. Kako kažu, jedan od glavnih ciljeva im je još veća digitalizacija poslovanja. Pored toga, u skladu sa većom potražnjom na tržištu, agencija planira širenje poslovanja, naročito s obzirom na to da sve veći broj inostranih kompanija otvara svoje podružnice u BiH.

"Svjesni digitalne transformacije koja je sveprisutna i ima efekta na naše poslovanje, najviše resursa ulažemo u digitalizaciju, uvođenje bespapirnog poslovanja, automatizaciju procesa kao i u internu organizaciju. U tome nam je velika podrška EBRD koji kroz razne programe pruža podršku kompanijama koje na vodećim pozicijama zapošljavaju žene", dodala je menadžerica Gorana Vuković.

"Radili smo na stvaranju zdrave sredine u našoj kompaniji u kojoj prihvatamo različitosti, dajemo svima jednake prilike za razvoj te mladim ljudima pružamo mogućnost za učenje, i to se zaista pozitivno odrazilo na cjelokupno poslovanje. Vjerujem da kada se dobro pobrinete za svoje uposlenike, oni će se brinuti o vašim klijentima. Tako smo zajedno kreirali vrijednosti koje su omogućile da svoj posao obavljamo po visokim standardima kvalitete", istakla je direktorica Emina Tahirović.

Kompanija Markart obilježila 25 godina izvanrednog poslovanja
Kompanija Markart obilježila 25 godina izvanrednog poslovanja

Obilježavanje 25 uspješnih godina bio je sjajan povod za slavlje i prilika za zahvalu klijentima, suradnicima i partnerima na povjerenju. Ova proslava nije samo proslava prošlosti već i budućnosti i novih prilika.