Zen Valley
55

Kvalitet koji se isplati: Zašto je novi kompleks kod Pionirske doline idealno mjesto za život

Na tržištu nekretnina sve je veći izbor (Foto: I. Š./Klix.ba)
Na tržištu nekretnina sve je veći izbor
Luksuz je pojam koji u svijetu nekretnina danas puno obećava. Iako ga uglavnom povezujemo s visokim cijenama i etiketom, iza njega bi se trebala kriti i najvažnija stvar, a to je vrhunski kvalitet. Upravo to je glavna odlika novog kompleksa Zen Valley.

Sarajevsko tržište nekretnina procvjetalo je u posljednjih nekoliko godina te je na njemu moguće pronaći neki od najupečatljivijih projekata u zemlji koji donose koncepte stanovanja drugačije od onih na koje smo navikli. Riječ je o "pametnim" zgradama i naseljima koji na jednom mjestu pružaju sve što je potrebno za život, ali i za uživanje.

Kako su se vrijednosti u građevinskoj industriji promijenile, s njima su porasla i očekivanja kupaca, a više nego ikad postalo je važno pružiti trajnu vrijednost nečemu. Ne samo izgraditi lijepu fasadu, već osigurati da svaki dio zgrade, od temelja do krova, bude funkcionalan i izdržljiv za generacije koje dolaze. Upravo tako zamišljen je novi projekat stanovanja u Sarajevu - Zen Valley.

Svaki dio zgrade, od temelja do krova, trebao bi biti funkcionalan (Foto: I. Š./Klix.ba)
Svaki dio zgrade, od temelja do krova, trebao bi biti funkcionalan (Foto: I. Š./Klix.ba)

Kompleks Zen Valley trenutno je u procesu izgradnje na jednoj od popularnijih lokacija u neposrednoj blizini centra, a prema riječima investitora, donosi na tržište savršeno sjedinjenje sve elemente vrhunske kvalitete.

Smješten u blizini Pionirske doline, prostire se na 7.500 metara kvadratnih i zamišljen je kao kompleks za porodično orijentisane ljude koji traže više od samo prestižne adrese.

Njegova gradnja započela je 2023. godine te se radovi danas odvijaju planirano, zahvaljujući velikom broju radnika koje je svaki dan moguće vidjeti na gradilištu. Njihov cilj je jasan - izgraditi konstrukciju koja nije samo "lijepa slika" koju vidite spolja, nego kvalitetan dom s dugotrajnom vrijednošću i svim potrebnim faktorima koje treba sadržavati jedan životni prostor.

Na gradilištu trenutno radi veliki broj radnika (Foto: I. Š./Klix.ba)
Na gradilištu trenutno radi veliki broj radnika (Foto: I. Š./Klix.ba)

Prema onome što je prikazano 3D verzijom projekta, budući stanari imat će priliku uživati u modernom ambijentu i svakodnevnom komforu. No, to ni približno nije sve. Osim atraktivnog izgleda, kompleks dolazi s garancijom na sve ugrađene elemente, kako u interijeru, tako i u eksterijeru. Osmišljen je tako da ga krase najbolja moguća rješenja, koja će trajati dugi niz godina. Stoga, svaki korak gradnje pomno je analiziran i razrađen i do najsitnijih detalja.

Prednost je i sama lokacija kompleksa Zen Valley - prirodno okruženje Pionirske doline pružit će svim stanovnicima potreban mir i utočište od gradske buke, dok odlična saobraćajna cirkulacija obezbijeđuje da u centar stignete za svega nekoliko minuta.

Moderan dom s dugogodišnjom garancijom
Moderan dom s dugogodišnjom garancijom

Iza ovog projekta stoji Trust Invest, kompanija sa dugogodišnjim iskustvom.

Iza sebe imaju nekoliko uspješno realizovanih projekata kojima su dokazali da postavljaju standarde u izgradnji luksuznih objekata, a samo neki od njih su "Skenderbrick", "Čobanija" i "Bolnička". Sada, njihov tim stručnjaka fokusiran je na stvaranje još jedne luksuzne i tehnološki napredne oaze komfornog stanovanja. Najavili su da će cijene "parirati" cijenama nekretnina u drugim sarajevskim naseljima.

Skenderbrick
Skenderbrick

"Ono što se u današnje vrijeme predstavlja i reklamira kao luksuz, mi smatramo standardom. Nismo posvećeni samo onome što je vidljivo oku kupca, nego i onome što je od njega 'skriveno', a što se nalazi na svim nivoima objekta, počevši od temelja. Iza sebe imamo više objekata pri čijoj smo gradnji stekli iskustvo te smo sposobni učiniti sve za maksimalno zadovoljstvo kupaca", kažu iz kompanije Trust Invest.

Kako tržište nekretnina raste, s njim dolaze i brojne promjene i inovacije. No, ono što se sigurno ne bi trebalo mijenjati su kvalitet, trajnost i pažnja usmjerena ka detaljima - kao osnova za gradnju svakog objekta. U konačnici, to je luksuz u koji vrijedi uložiti i koji se isplati.