Vrhunska turska bolnica
269

Medipol otvorio svoja vrata u Sarajevu: Od besplatnog medicinskog mišljenja do edukacije ljekara

Turska zdravstvena grupacija Medipol otvorila ured u Sarajevu (Foto: T. S./Klix.ba)
Turska zdravstvena grupacija Medipol otvorila ured u Sarajevu (Foto: T. S./Klix.ba)
Predstavništvo najveće turske privatne univerzitetske bolnice Medipol Mega otvorilo je svoja vrata u Bosni i Hercegovini. A, od današnjeg dana, utorka 30. maja, možete ga pronaći u samom srcu Sarajeva - na Baščaršiji. U nastavku saznajte više o uslugama koje nude.

Svečanom otvorenju Medipola, koji se nalazi u ulici Mula Mustafe Bašeskije na broju 64 i do kojeg vam treba svega jedna minuta hoda od Sebilja, prisustvovao je veliki broj utjecajnih ljudi iz svijeta diplomatije, zdravstva i biznisa, a crvenu vrpcu presijekao je visoki predstavnik Turske ambasade Ozgur Šahin.

Turska zdravstvena grupacija Medipol otvorila ured u Sarajevu (Foto: T. S./Klix.ba)
Turska zdravstvena grupacija Medipol otvorila ured u Sarajevu (Foto: T. S./Klix.ba)

Međutim, glavni "događaj" kada je riječ o ovom zdravstvenom kompleksu su zapravo usluge koje ona nudi.

Putem ureda Medipola u Sarajevu, građani sada mogu dobiti besplatno drugo medicinsko mišljenje ljekara uposlenih u predstavništvu, a zatim i od stručnjaka iz njihove bolnice u Istanbulu, ali i informisati se o mogućnostima odlaska na tretmane, kao i o samoj edukaciji.

Također, vrlo je značajno i to što će uz organizaciju i pomoć predstavništva, doktori medicine, ali i studenti Medicinskog i Stomatološkog fakulteta BiH, imati priliku pohađati različite vrste edukacija iz raznih oblasti medicine i stomatologije, kako bi usavršili svoje znanje i stekli vrhunske stručne sposobnosti.

Rangirani kao 32. u svijetu

Medipol Mega je prva bolnica u Turskoj koja je dobila najznačajniju svjetsku akreditaciju u zdravstvu - JCI, primajući pacijente iz cijeloga svijeta. Po uslovima koje obezbjeđuje rangirana je kao 32. bolnica u svijetu.

Medipol Mega bolnica u Istanbulu
Medipol Mega bolnica u Istanbulu

Ova zdravstvena grupacija posjeduje devet bolnica, Univerzitet, Institut za Parkinsonovu bolest Parmer, te predstavništva u 20 zemalja širom svijeta. Godišnji protok pacijenata iznosi preko tri miliona, od kojih je blizu 100.000 samo međunarodnih pacijenata.

Standardne usluge u cijenu uključuju stalne transporte pacijenata od aerodroma do hotela/bolnice te usluge prevođenja na preko 30 jezika za vrijeme boravka u bolnici.

Medipol privlači pozornost svojom modernom arhitekturom, tehnologijom inteligentne gradnje i naprednom medicinskom opremom te se ističe kao jedna od najboljih turskih bolnica. Posjeduje i HIMSS certifikat za 6. stepen digitalizacije, od maksimalnih sedam.

U ovoj bolnici pružaju se medicinske usluge iz svih grana medicine, ali i stomatologije, dok su ljekari u Medipolu vodeći stručnjaci u regiji ali i svijetu, te su svi uključeni u nastavni proces Medipol Univerziteta.

Prepoznati su po hematologiji (transplantacijama koštane srži), transplantacijama bubrega (sa 100 posto uspješnosti), jetre (90 posto uspješnosti), dubokoj moždanoj stimulaciji za Parkinsonovu bolest, distoniju i tremor (Ginisov rekorder prof. dr. Ali Zirh sa 1.100 operacija), dječijoj kardiohirurgiji i operacijama urođenih srčanih mana, neurohirurgiji, ortopediji i fizikalnoj rehabilitaciji sa robotskim sistemima, ginekološkoj onkologiji, onkologiji, pulmologiji, ORL, urologiji te inovativnim operativnim tretmanima za dijabetes tipa 2.

Medipol Mega bolnica
Medipol Mega bolnica

Najjači adut Univerzitetske bolnice Medipol Mega je to što je obezbijedila sve tehnološke uređaje i opremu koja je neophodna u zdravstvenom sistemu.

Otvorenje njihovog predstavništa su uveličali i rektor IUS-a Ahmet Yildirim, generalni direktor Ziraat banke BiH Bulent Suer, direktor TIKA-e BiH Erdinc Isik, direktor Turkish Airlinesa BiH, Nurullah Oguz, generalni direktor Cengiz Constructiona Utku Gok te brojne druge zvanice.

Ured Medipola u Sarajevu nalazi se tačno na Baščaršiji (Foto: T. S./Klix.ba)
Ured Medipola u Sarajevu nalazi se tačno na Baščaršiji (Foto: T. S./Klix.ba)

Više informacija o bolnici i uslugama koje pruža, kao i dogovorima za preglede i konsultacije, možete dobiti putem njihovog kontakt telefona +387 61 738 391.

Posjetite i zvaničnu stranicu Medipola na sljedećem linku, ali i njihov YouTube kanal gdje možete pronaći iskustva zadovoljnih pacijenata iz BiH.