Sarajevo
31

Počeo ProCredit Connect - Regional B2B Summit: Tri dana, 300 kompanija i više od 500 učesnika

ProCredit Connect - Regional B2B Summit
ProCredit Connect - Regional B2B Summit
Sarajevo će od 30. septembra do 2. oktobra 2024. godine biti domaćin ProCredit Connect: Regional B2B Summita, događaja koji će okupiti preko 300 kompanija iz 12 zemalja i više od 500 učesnika.

Samit predstavlja platformu za poslovno umrežavanje i jačanje regionalnih tržišnih prilika za kompanije iz metalske, drvne i prehrambene industrije. Kompanije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Kosova, Rumunije, Albanije, Moldavije, Ukrajine, Gruzije, Grčke i Njemačke će imati priliku učestvovati u pet ciklusa B2B sastanaka.

Putem sofisticirane aplikacije, ovi su sastanci unaprijed dogovoreni u toku višemjesečnih priprema koje su prethodile ovom značajnom događaju. Organizatori, ProCredit Bank, smatraju da će sastanci pružiti jedinstvenu priliku za jačanje postojećih poslovnih veza, uspostavljanje novih kontakata te razgovore o inovativnim rješenjima i zajedničkim projektima.

ProCredit Connect - Regional B2B Summit
ProCredit Connect - Regional B2B Summit

ProCredit Connect je zvanično otvoren svečanim prijemom u sarajevskoj Vijećnici. Učesnike i uzvanice su pozdravili guvernerka Centralne banke BiH dr. Jasmina Selimović, i Amir Salkanović, predsjednik Uprave ProCredit Bank.

Guvernerka Selimović je naglasila da je bolja integracija firmi kroz B2B sastanke i susrete ključna za poboljšanje cjenovne konkurentnosti i podsticanje otvaranja radnih mjesta, što će u konačnici potaknuti i ekonomski rast zemlje.

"Poslovno uvezivanje između zemalja Zapadnog Balkana, Istočne Evrope i Mediterana dodatno osnažuje ovu dinamiku, jer razmjena znanja, resursa i iskustava značajno doprinosi konkurentnosti na globalnom tržištu, jača regionalnu saradnju i osnažuje održivi ekonomski razvoj", kazala je dr. Jasmina Selimović u svom uvodnom obraćanju.

Jasmina Selimović, guvernerka Centralne banke BiH
Jasmina Selimović, guvernerka Centralne banke BiH

Amir Salkanović, predsjednik Uprave ProCredit Bank, je istaknuo da ova banka već 27 godina podržava bh. privredu i odlično poznaje potencijal naših privrednika.

"Svjesni smo potrebe naših klijenata za regionalnim širenjem, ali i odlično poznajemo njihov izvanredan potencijal. ProCredit Connect će pružiti priliku našim klijentima da unaprijede svoje poslovanje kroz nova partnerstva i ideje. Čuti će uvide i analize koje su pripremili eksperti, te inspirativne i zanimljive biznis priče koje će ovdje biti podijeljene. Samitom želimo povezati vlasnike i menadžere kompanija iz različitih zemalja, koji dijele iste ambicije u vidu povezivanja i širanja poslovanja na nova tržišta", kazao je Salkanović.

Amir Salkanović, predsjednik Uprave ProCredit Bank
Amir Salkanović, predsjednik Uprave ProCredit Bank

Prijem u sarajevskoj Vijećnici je bio uvod u trodnevni intenzivni program posvećen povezivanju kompanija i prilika da se gostima predstavi dio bh. kulture i tradicije.

Fokus na regionalno povezivanje privrednika

Jedna od glavnih tema samita je potencijal regionalne ekonomske saradnje. Kroz razgovore s ekspertima i analize tržišnih trendova, učesnici će dobiti uvid u mogućnosti kako unaprijediti svoju konkurentnost i proširiti poslovanje. Povezivanje kompanija, kroz B2B sastanke, na regionalnom nivou omogućava proširenje tržišnih granica, olakšava pristup novim tehnologijama i otvara prostor za inovacije.

ProCredit Connect: Regional B2B Summit pružit će učesnicima u narednim danima jedinstvenu priliku za proširenje poslovne mreže i izgradnju trajnih poslovnih veza.