Pozitivna priča
274

Podrška domaćoj poljoprivredi: Zahvaljujući Bingu trešnje iz Popovog polja širom BiH

Klix.ba
Bingo
Bingo
Popovo polje, smješteno u srcu prekrasne Hercegovine, nadaleko je poznato po svojoj izuzetno plodnoj zemlji i savršenim klimatskim uvjetima za poljoprivrednu proizvodnju.

Među najdragocjenijim plodovima ovog kraja posebno se ističu trešnje - voće koje svojim neodoljivim okusom i vrhunskim kvalitetom osvaja srca ljubitelja širom regije i šire.

Blaga mediteranska klima, s mnoštvom sunčanih dana tokom cijele godine, te bogata i plodna zemlja Popovog polja, stvaraju idealno okruženje za rast trešnji. Ove trešnje napajaju se iz podzemnih kraških izvora, dok ih okolna brda štite od vjetrova, pružajući tako idealne uvjete za njihov uzgoj.

Preduzeće Popovo polje AD uzgaja više od 15 različitih sorti trešanja koje su poznate po svojoj izuzetnoj sočnosti, slatkoći i dubokoj crvenoj boji, što je prepoznao najveći bosanskohercegovački trgovački lanac Bingo, koji otkupljuje upravo ove trešnje i osigurava da pronađu svoj put do trpeza širom zemlje.

Proces uzgoja i berbe trešanja u Popovom polju provodi se s najvećom pažnjom i posvećenošću. Svaka trešnja bere se ručno kako bi se osiguralo da potrošači dobiju samo najbolje plodove.

Proizvođači trešanja iz Popovog polja ne kriju zadovoljstvo što Bingo otkupljuje njihove plodove te ističu kako njihova proizvodnja bude rasla tako će se i širiti plasman u Bingo trgovine. Za njih je velika satisfakcija da se proizvodi iz Popovog polja prodaju širom naše zemlje i da su dostupni svakom kupcu te vjeruju da je ovo samo početak saradnje koja ujedno i doprinosi razvoju cjelokupne bosanskohercegovačke privrede.

Inače, kompanija Bingo već godinama njeguje praksu otkupa proizvoda od poljoprivrednika iz svih regija Bosne i Hercegovine i tako podržava ekonomsku stabilnost zbog sigurne isplate kooperantima, kao i plasman domaćih visokokvalitetnih proizvoda širom zemlje.