IDT2024
20

Pogledajte šta donosi 3. izdanje konferencije posvećene industrijskoj digitalnoj transformaciji

IDT2024 konferencija
IDT2024 konferencija
IDT2024 konferencija, koja se održava u četvrtak, 10. oktobra u hotelu Hills u Sarajevu, donosi bogat program posvećen digitalnoj transformaciji, s fokusom na primjenu novih tehnologija i rješenja koja unapređuju efikasnost, održivost i konkurentnost u industriji.

Program uključuje inspirativna predavanja, panel diskusije i radionice koje će obuhvatiti ključne aspekte digitalne transformacije, ESG ciljeva, AI tehnologija i novih poslovnih modela koji oblikuju budućnost prodaje.

Konferenciju će otvoriti Adnan Behmen, predsjednik ABSL BiH, keynote predavanjem na temu "Ključni faktori uspješne digitalne transformacije", gdje će govoriti o izazovima i rješenjima potrebnim za uspješnu transformaciju kompanija. Adnan, sa više od 25 godina iskustva u IT industriji, donosi jedinstvene uvide iz globalne prakse.

IDT2024 konferencija
IDT2024 konferencija

Jedan od ključnih panela, "Transforming Today for Tomorrow: Digitalna strategija", bavit će se pitanjem kako kreirati uspješnu mapu puta za digitalnu transformaciju. Iskusni govornici iz sektora bankarstva, IT-a, consultinga i biznisa podijelit će svoje uvide, najbolje prakse i naučene lekcije o ljudima, tehnologiji i elementima procesa digitalne transformacije.

Digitalna transformacija je na agendi svih kompanija u regiji i svijetu te fundamentalno mijenja način poslovanja i isporuke vrijednosti klijentima. Svoje iskustvo upravljanja digitalnom transformacijom kroz zanimljivo predavanje, podijelit će Senad Kulenović, stručnjak sa preko 20 godina iskustva u oblastima digitalne transformacije, prodaje, marketinga i omnikanala.

U okviru panela "Budućnost ESG-a sa digitalnom transformacijom", bit će riječ o tome kako digitalne tehnologije poput IoT-a, AI-a i analitike podataka mogu doprinijeti ekološkoj održivosti i društvenoj odgovornosti. Fokus će biti na tome kako digitalizacija pomaže kompanijama da postignu ESG ciljeve uz veću transparentnost i efikasnost.

IDT2024 konferencija
IDT2024 konferencija

Treći panel, "Innovate to Elevate: Moć AI u digitalnoj transformaciji", istražit će utjecaj umjetne inteligencije na poslovni rast i inovacije. Stručnjaci iz različitih sektora podijelit će svoja iskustva o tome kako AI tehnologije mogu optimizirati poslovanje i kreirati nove vrijednosti.

Tokom izlaganja Sedada Avdića, stručnjaka sa više od 25 godina iskustva u sektoru telekomunikacija bit će predstavljen i utjecaj EU AI Acta, prvog sveobuhvatnog zakona o umjetnoj inteligenciji, na poslovne prakse kompanija koje koriste AI u svojim proizvodima ili uslugama.

IDT2024 konferencija
IDT2024 konferencija

Ovogodišnja konferencija poseban fokus stavlja na mlade te donosi program posvećen studentima pod nazivom AI Prompt Engineering Competition, gdje će studenti pokazati svoje vještine u korištenju AI modela za rješavanje stvarnih poslovnih izazova. Ovaj program kreiran u saradnji sa Bloomteqom, vodećom AI organizacijom u Bosni i Hercegovini, podržan je od strane Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS) i projektom Noć istraživača BiH.

Bogat sadržaj će obuhvatiti nekoliko izvanrednih predavanja i radionica. Predavanje "Budućnost prodaje: Utjecaj AI na moderne prodajne strategije" istražit će kako nam tehnologija može pomoći u prevazilaženju izazova današnjeg tržišta.

Također, tu je inovativna platforma Treesury, koja spaja digitalizaciju s održivom poljoprivrednom proizvodnjom, pružajući poljoprivrednicima nove mogućnosti za rast i pasivan prihod. Radionica "7 navika uspješnih ljudi" nudi inspiraciju za lični razvoj, dok će predavanje "Say goodbye to spreadsheet chaos" donijeti nove perspektive o efikasnom finansijskom planiranju i analizi.

Organizatori ističu i radionicu za low-code platformu Factorise, koja omogućava bržu digitalizaciju poslovnih procesa, olakšavajući tehnologiju i njenu implementaciju. Factorise omogućava proizvodnim firmama ubrzanje digitalizacije njihovih procesa bez potrebe za složenim programiranjem. Low-code platforme poput ove pružaju fleksibilnost i ubrzavaju implementaciju digitalnih rješenja, omogućavajući kompanijama da brzo prilagode svoje poslovne modele promjenama na tržištu, bez potrebe za velikim tehničkim timovima.

Konferencija nudi jedinstvenu priliku da se učesnici upoznaju s najnovijim trendovima u digitalnoj transformaciji i inovacijama koje oblikuju budućnost industrije, s posebnim fokusom na rješenja koja donose održivi rast i konkurentnost. Program je dostupan ovdje, a sve novosti možete pratiti putem IDT Konferencija profila na Facebooku, Instagramu i LinkedInu.