Vrhunska oprema
52

Poliklinika Medical Irac pravi veliki iskorak u dijagnostici s najsavremenijim MRI 3T uređajem

Medical Irac
Medical Irac
Poliklinika Medical Irac u Tuzli, godinu dana nakon otvaranja Radiološkog centra sa uslugama RTG i CT dijagnostike, mamografije i denzitometrije, napravila je novi korak naprijed u dijagnostičkoj medicini nabavkom novog aparata za magnetnu rezonancu (MRI) snage 3 Tesla (3T).

Ova najmodernija tehnologija omogućit će još preciznije i brže pretrage, što će značajno unaprijediti dijagnostiku u širokom spektru medicinskih oblasti. Nabavka MRI 3T uređaja, jedinog ove vrste u Tuzlanskom kantonu, čini Radiološki centar Poliklinike Medical Irac najopremljenijim u ovoj regiji i šire.

Razlika između 3T i 1.5T MRI uređaja

MRI uređaji snage 3T, u odnosu na standardne MRI uređaje snage 1.5T, nude dvostruko jače magnetsko polje, što rezultira oštrijom i detaljnijom slikom. To omogućava precizniju dijagnostiku, posebno kod složenih i delikatnih stanja u neurološkim, kardiovaskularnim i ortopedskim oboljenjima.

Prednosti novog MRI 3T uređaja

  • Bolja dijagnostika: Jače magnetsko polje pruža visoku rezoluciju slika, što omogućava doktorima da vide finije i jasnije detalje unutar organa i tkiva. Ova tehnologija bit će posebno korisna kod otkrivanja sitnih lezija, tumora i drugih abnormalnosti koje su teško uočljive na ostalim MRI uređajima.
  • Kraće vrijeme snimanja: Zbog veće snage, 3T MRI može proizvesti slike brže nego uređaji niže snage, što smanjuje vrijeme potrebno za skeniranje. Npr. snimanje mozga standardnim MRI aparatom jačine 1.5T u prosjeku traje od 35 do 55 minuta, dok se u MRI 3T uređaju obavi za prosječno 10 do 15 minuta.
  • Povećana udobnost pacijenata: Novi MRI uređaj nudi i tiši rad te veći i prostraniji tunel, što će smanjiti osjećaj klaustrofobije kod pacijenata.
  • Preciznija neurološka dijagnostika: Novi uređaj pruža izvanredne mogućnosti za preglede mozga i kralježnice, omogućujući bolje razumijevanje neuroloških stanja poput multiple skleroze, moždanog udara i tumora mozga.
  • Napredne kardiološke pretrage: Snažnija magnetna rezonanca od 3T pomaže u jasnijem prikazu srčanih struktura i omogućava detaljnu procjenu stanja srčanih arterija i mišićnog tkiva.
Medical Irac
Medical Irac

Širi utjecaj na zdravstvo

Nabavka Siemens MRI 3T uređaja odražava kontinuirano ulaganje Poliklinike Medical Irac u najnoviju medicinsku opremu i tehnologije, budući da je riječ o Siemens Lumina uređaju sa BioMatrix tehnologijom što predstavlja najnovije dostignuće u oblasti MRI dijagnostike.

Ova višemilionska investicija nije samo tehničko poboljšanje već i pokazatelj opredijeljenosti klinike prema pružanju najkvalitetnije zdravstvene usluge. Osim što će unaprijediti dijagnostičke kapacitete klinike, nova tehnologija omogućit će i veću dostupnost ovih usluga pacijentima u Tuzlanskom kantonu i šire, smanjujući liste čekanja i pružajući pravovremenu brigu i liječenje.

Pored usluga iz oblasti radiološke dijagnostike, Poliklinika Medical Irac pruža širok spektar dijagnostičkih i specijalističkih usluga iz drugih grana medicine uz konstantna ulaganja u napredak i proširenje.

Medical Irac
Medical Irac

Među uslugama koje Poliklinika Medical Irac nudi su:

  • preventivni i specijalistički pregledi iz preko 15 grana medicine (interna medicina, neurologija, urologija, ginekologija, - dermatologija, otorinolaringologija, oftamologija, ortopedija, porodična medicina...)
  • laboratorijska dijagnostika
  • ultrazvučna dijagnostika
  • tretmani u hiperbaričnoj komori i sve vrste ljekarskih uvjerenja.

Poliklinika Medical Irac je posvećena pružanju vrhunske zdravstvene usluge i kontinuiranom unapređenju kvaliteta života svojih pacijenata.

Poznata po svom stručnom kadru, personalizovanom pristupu pacijentima, visokim standardima kvaliteta u pružanju zdravstvenih usluga kao i konstantim inovacijama i ulaganjima u najmoderniju opremu, Poliklinika Medical Irac pozicionirala se među vodeće privatne zdravstvene ustanove u Tuzlanskom kantonu i šire.

Poliklinika Medical Irac nalazi se na adresi Krečanska 17 u tuzlanskom naselju Irac, dok je Radiološki centar u sastavu ove zdravstvene ustanove smješten u susjednoj ulici Rudarska broj 69.

Dodatne informacije o zdravstvenim uslugama možete dobiti na broj telefona 035 366 600 ili na web stranici poliklinika-irac.ba.