Na poziv sindikata
78

Admir Čavalić prihvatio da pred radnicima u trgovini objasni zašto ne misli da (ne)radna nedjelja nije prioritet

B. R.
Admir Čavalić, zastupnik u Parlamentu FBiH (Foto: V. D./Klix.ba)
Admir Čavalić, zastupnik u Parlamentu FBiH (Foto: V. D./Klix.ba)
Iz Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine su saopćili da je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Admir Čavalić (SBiH) prihvatio njihov poziv da zajedno posjete radnike u trgovini.

Naime, pozvali su Čavalića da pred radnicima obrazloži zašto misli da nedjeljni rad zaposlenih u trgovini nije prioritetni problem.

"Posjete su planirane za august ove godine, ali detaljan plan ovisi o odobrenjima koja moramo dobiti od uprava kompanija. S obzirom na to da je august jedan od udarnih mjeseci u trgovini, zbog velikog broja turista i bh. dijaspore koja odmor provodi u Bosni i Hercegovini, morat ćemo u obzir uzeti pojačan promet i podrobno planirati obilazak", istakli su u Sindikatu.

Pozvali su i građane, koji imaju nešto za reći Čavaliću i njima kao Sindikatu, da se jave kako bi što bolje iskoristili vrijeme za ovu aktivnost.

Čavalić, koji je i predsjednik Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, ne podržava namjeru entitetske vlasti da zakonski obaveže na neradnu nedjelju za radnike u trgovini dok Sindikat podržava ovu mjeru.

Ovom parlamentarcu nije prihvatljivo da zakonski bude određeno koji će to dani biti neradni za radnike, već da da se dogovorom poslodavaca i radnika utvrdi koji dani će biti slobodni.