Sarajevo
63

Popcorn Recruiters okupio preko 100 regrutera i HR profesionalaca na Sarajevskom izdanju Recruiters Assemble

Klix.ba
Popcorn Recruiters, vodeća IT i BPO regruterska agencija u regionu, je u petak u Sarajevu organizovala četvrti po redu Recruiters Assemble.

To je prvi događaj osmišljen isključivo za regrutere, TA i HR stručnjake s ciljem promocije recruitmenta kao profesije, prosperitetne karijere i sve popularnije industrije.

Kako je izgledao Recruiters Assemble?

Događaj, koji je zamišljen kao kombinacija edukativnog i zabavnog karaktera, je okupio preko 100 regrutera iz različitih IT i BPO kompanija.

Regruteri su imali priliku da:

  • Uče iz iskustva kolega iz industrije,
  • Umreže se i upoznaju sa drugim regruterima,
  • Budu u toku sa novim trendovima u regrutaciji i HR,
  • I najbitnije od svega – zabave se.

Govornici su pored uspješnih, podijelili i svoje manje uspješne priče kako bi naglasili svoje karijerne puteve, izazove ali i upoznavanje sa industrijom.

Kao primjer uspješne priče je predstavljen i Klix Posao, specijalizirana sekcija i portal na Klix.ba koji za 2 mjeseca od lansiranja već broji preko 500 poslodavaca i preko 1 000 oglasa za posao.

Recruiters Assemble je postao je više od običnog meetup-a - postao je priča o povezivanju regrutera sa zajedničkim ciljem da promovišu recruitment industriju koja trenutno bilježi veliki rast. Šta kažu organizatori i učesnici?

Sarah Purić, Community Manager u Popcorn Recruiters, kaže da se ideja za ovakvim događajem rodila u potrebi da se ukaže na važnost ove industrije, ne samo u BiH, već u cijeloj regiji.

Osnivač kompanije Popcorn Recruiters Benjamin Kadić događaj opisuje kao neformalan i opušten; mjesto koje će pomoći regruterima da se uvežu, upoznaju te razmijene iskustva.

"Poziv regrutera je sve važniji. Ljudi su to ranije vezivali za HR i nisu gledali kao zasebnu funkciju. Međutim, regruteri su interesantni profesionalci, vrlo strastveni oko svog posla te trude se da doprinose zajednici tako što pomažu ljudima u njihovim karijernim odlukama te kompanijama u resursnim potrebama", kaže Kadić.

Voditeljica odjela za zapošljavanje u IT kompaniji "Authority Partners" Zerina Sulejmanović Terzić kaže da je jedan od razloga zbog kojeg se i bavi ovim poslom jeste taj što ima priliku zaposliti ljude širom svijeta.

Više o organizatorima

Organizator događaja je Popcorn Recruiters, jedina specijalizirana regrutacijska agencija za IT, Outsourcing i BPO profesionalce u BiH i jedna od vodećih u regiji Balkana.

Godine 2022. su pomogli zaposliti 258 kandidata i regrutovali u 11 država Evrope za 60+ kompanija.

Ukoliko tražite posao ili namjeravate uspostaviti ili proširiti svoj tim, možeš pogledati njihovu web stranicu i informisati se o dostupnim karijernim prilikama i servisnim mogućnostima.