Čak 7 otvorenih pozicija
34

Pridružite se globalno priznatom timu: CILC traži stručnjake u Sarajevu

I. B.
CILC trenutno ima sedam otvorenih pozicija na području Sarajeva
CILC trenutno ima sedam otvorenih pozicija na području Sarajeva
CILC, jedna od vodećih međunarodnih organizacija u oblasti pravne saradnje i razvoja, otvorila je sedam radnih pozicija u Sarajevu. Osim što je odlična za sve koji žele doprinijeti unapređenju pravnog sistema i sigurnosti građana u Bosni i Hercegovini, više o ovoj poslovnoj prilici saznajte u nastavku.

Na platformi Klix Posao svakodnevno se može naći veliki broj oglasa i poslodavaca iz različitih branši koji su u potrazi za kvalitetnom radnom snagom.

Jedan od poslodavaca koji je dospio u centar pažnje je Center for International Legal Cooperation (CILC), međunarodna organizacija sa sjedištem u Nizozemskoj, posvećena unapređenju pravnih sistema u zemljama u razvoju. Trenutno su u procesu formiranja svog tima stručnjaka u Sarajevu, gdje potražuju zaposlenike na sedam otvorenih pozicija.

Šta je CILC i koja je njegova poveznica sa BiH

CILC je osnovan 1985. godine na inicijativu nizozemske vlade za provedbu višegodišnjeg programa pravosudne saradnje s Indonezijom. Prepoznati su po jačanju pravne sigurnosti i efikasnosti pravosudnih institucija, a njihov trenutni rad obuhvata desetke zemalja u razvoju i tranziciji širom cijeloga svijeta.

Jedna od njih je i Bosna i Hercegovina. Kao aktivno uključeni u različite projekte i aktivnosti sa navedenom svrhom, njihova uloga u našoj zemlji je prilično značajna, a svojim angažmanom doprinose poboljšanju uslova sigurnosti za sve građane.

Trenutno, u potrazi su za timom stručnjaka, koji će u sklopu projekta "EUPA4BiH – European Union Police Assistance for BiH", raditi na poboljšanju standarda upravljanja i ostvarivanju napretka ka EU.

Vrijeme trajanja projekta je 54 mjeseca, a poseban je naglasak na boljem identificiranju prijetnji i postizanju veće efikasnosti u borbi protiv zločina. Između ostalog, kroz ovaj projekat CILC želi pospiješti i rad bh. institucija koje se bore protiv kriminala, korupcije, droge, pranja novca, trgovine ljudima, terorizma, radikalizacije i slično.

Koje su sve pozicije otvorene u CILC-u?

Rad u CILC-u donosi mnoge prednosti, kako profesionalne, tako i lične. Trenutno otvorene pozicije obuhvataju različite oblasti i nivoe stručnosti, pružajući šansu kako već iskusnima, tako i juniorima, da se pridruže timu koji zaista čini razliku.

Među otvorenim pozicijama su:

  • administrativni radnik
  • stručnjak za finansijski kriminal
  • vozač/upravitelj objekta
  • stručnjak za unutarnju i vanjsku saradnju
  • stručnjak za borbu protiv terorizma
  • stručnjak za organizovani kriminal
  • stručnjak za doseg i vidljivost.

Više o svakoj od pozicija, kao i uslovima poslodavca, pročitajte OVDJE.

Kao dio CILC tima u Sarajevu, raditi ćete na značajnim projektima koji imaju direktan utjecaj na poboljšanje pravnog sistema u BiH te će vam, samim time, biti otvorena vrata kako profesionalnog, tako i ličnog rasta.

Organizacija nudi priliku za razvoj kroz obuke i rad, pomažući vam da razvijate vještine koje su cijenjene na međunarodnom nivou, ali i čiji je fokus posebno usmjeren na etičke standarde i društvenu odgovornost.

Za sve dodatne informacije o ovim pozicijama i procesu prijave, posjetite Klix Posao ili zvaničnu web stranicu CILC-a www.cilc.nl.