28. septembra u Sarajevu
37

Poslovno-tehnološka konferencija IDT i ove godine donosi inovativne pristupe digitalnoj transformaciji

Konferencija IDT
Konferencija IDT
Nakon uspješnog prvog izdanja, u Sarajevu se u četvrtak, 28. septembra, održava jedna od najznačajnijih poslovno-tehnoloških konferencija - IDT 2023, koja donosi revolucionarna rješenja i inovativne pristupe digitalnoj transformaciji u svim industrijama.

IDT 2023 (Industrial Digital Transformation 2023) se održava u hotelu Hills u Sarajevu u organizaciji kompanija Key Consulting i IDEA Software pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH uz partnerstvo EBRD-a.

Cilj konferencije je da spoji stručnjake i predstavnike kompanija u potrazi za inovativnim rješenjima i unapređenjem internih procesa koji će povećati produktivnost i donijeti dugoročnu održivost na tržištu, te predstavi najnovije trendove u oblasti bizTech rješenja.

"Digitalna transformacija je pojam o kojem svi pričamo, ali nažalost sam proces transformacije mnogo je sporiji nego što tržište zahtjeva. Svjesni smo da na tržištu koje se konstantno mijenja, mnoge kompanije trebaju podršku u pronalasku brzih i jednostavnih rješenja. Zato smo pokrenuli IDT konferenciju i drago nam je da već sada imamo zajednicu koja istinski živi digitalnu transformaciju", ističu organizatori, te dodaju kako je konferencija namijenjena top i srednjem menadžmentu, kompanijama iz različitih industrija koje su uvrstile ili planiraju uvrstiti digitalnu i tehnološku transformaciju u svoju strategiju, te IT ekspertima i kompanijama koje implementiraju ta rješenja.

Keynote govornik ovogodišnje konferencije je prof.dr. Amila Pilav-Velić, prodekanesa i redovna profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu koja će se osvrnuti na važnost procesa digitalne tranformacije u Bosni i Hercegovini kroz prizmu svog značajnog iskustva u radu na inovativnim rješenjima.

Na konferenciji će eksluzivno za BiH biti predstavljena Siemensova platforma za digitalizaciju Mendix, jedna od vodećih low-code platformi za razvoj aplikacija koja pomaže organizacijama širom svijeta da u potpunosti promijene način na koji rješavaju poslovne izazove.

Kroz uvodno predavanje, dvije panel diksusije, te prezentaciju AI i digitalnih primjera iz prakse, učesnici konferencije imat će priliku da slušaju i povežu sa sa stručnjacima iz renomiranih kompanija regije i Evrope, kao i da učestvuju na radionici pod nazivom "Kako izgraditi aplikaciju za samo sat vremena".

Prijave za konferenciju su otvorene, a broj mjesta je ograničen.

Prijavite se i saznajte više informacija o govornicima i programu putem stranice www.idt.ba, a zapratite i IDT društvene mreže Facebook i Linkedin i budite dio ove jedinstvene konferencije.

Komentari
Podijeliti na FB.