Cilj skinuti stigmu
61

Da li ste znali da Toni Cetinski koristi Neuroth slušni aparat, a u Sarajevu je otvoren novi flagship store

Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U odličnoj atmosferi uz muzičku pratnju u ulici Alije Isakovića 1 u centru Sarajeva otvoren je novi, drugi u Sarajevu, Neuroth slušni centar i flagship store.

Uz vrhunsku zabavu i program kojeg su vodili bh glumci Vanesa Glođo i Nerman Mahmutović otvorena je Neuroth Flag Ship Store slušni centar koji će građanima uz moto "bolje čuti, bolje živjeti" pružiti priliku da uz vrhunske uslove, stručnjake i aparate poprave svoj život koristeći uređaje renomiranog austrijskog proizvođača. Ovo je osma Neuroth poslovnica u Bosni i Hercegovini.

Neuroth u Bosni i Hercegovini uspješno posluje već dvije godine i pruža građanima bolji sluh, ali i niz pogodnosti kada je u pitanju kupovina slušnih aparata. Jedna od pogodnosti su i subvencije od strane Fonda zdravstvenog osiguranja.

Kako je uz probleme za sluhom u društvu još uvijek vezana određena stigma, a jedan od ciljeva Neurotha je i borba protiv stigme, prisutnim se putem videa obratila i regionalna muzička zvijezda Toni Cetinski koji i sam koristi uređaje kompanije Neuroth, kojoj je i brand ambasador.

"Zamislite kakav bih ja muzičar bio da ne čujem dobro, ali za to sam zahvalan cijelom timu Neuroth, sretan sam i ponosan što sam ambasador dobre firme i odlične ekipe. Osjećam se kao dio obitelji i želim puno sreće", kazao je Cetinski.

Prisutnim su se obratili nasljednik i CEO grupe Lucas Schinko, regionalni direktor za jugoistočnu Evropu Peter Jagodić i direktorica Neuroth Bosne i Hercegovine Anita Arnautović.

Schinko je kazao kako kompanija ima 280 poslovnica u svojoj grupi, ali da je upravo ova najbolja.

"Prvo da kažem da mi je biti ovdje velika čast i sjajan osjećaj i ne samo jer otvaramo 53 centar u jugoistočnoj Evropi, nego zato jer otvaramo najljepši centar u Neuroth grupi", kazao je Jagodić.

Jagodić je posebno istakao da je Neuroth do sada u bosansko društvo investirao više od dva miliona KM i da će investirati još milion konvertibilnih maraka i da je to potvrda da je to tržište koje ima budućnost.

"Mi se borimo protiv stigme i centar je dokaz kako se borimo protiv stigme. Borimo se modernim slušnim centrima, sa standardima kao što su Švicarskoj i Austriji, sa gluhim sobama koje druge nemaju na tržištu. Želimo pokazati da je slušni aparat nešto normalno kao što su naočale. Zato radimo i sa našim kolegama iz bolnica, doktorima da sa njima pokažemo ljudima da se sa boljim sluhom bolje živi", kazao je Jagodić.

Direktorica Neurotha za Bosnu i Hercegovinu Anita Arnautović je naglasila da se radi o velikom, najmodernijem, najopremljenijem slušnom centru kojeg Sarajevo i Bosna i Hercegovina sigurno zaslužuju.

"Mi u Evropi imamo preko 270 slušnih centara i svi izgledaju jednako. Opremljeni su tehnologijom posljednje generacije, imamo moderno dizajnirane, zvučno izolirane slušne sobe. Kod nas su pacijenti najvažniji. Naš je cilj da njima riješimo probleme. Jako je bitno da se ljudima skine stigma sa nošenja slušnih aparata. To su pomagala kao i svaka druga. Kao što se nose naočale ili slušalice za muziku trebalo bi biti normalno i da se nosi slušni aparat", poručila je Arnautović.

Podvukla je kako se nošenjem slušnih aparata poboljšava svakodnevni život i da je jako bitno da se čuju zvukovi, telefon , poštar jer sve to obogaćuje svakodnevni život.