Revolucija u namještaju
170

Domaći brend koji osvaja svjetsko tržište: Upoznajte GoEs

U srcu Bosne i Hercegovine, gdje se tradicija susreće s inovacijom, rađa se magija - GoEs, bosanskohercegovački dizajnerski brend, pravi revoluciju u svijetu visokokvalitetnog namještaja, osvajajući priznanja na međunarodnoj sceni.

Kombinacijom klasične stolarske tehnike sa najsavremenijom tehnologijom, GoEs transformiše puno drvo i održive materijale u savremena umjetnička djela, pomičući granice mogućeg.

GoEs je izrastao Iz tvornice MS&Wood – unazad dvije godine urađen je rebrending kompaniie koja se već godinama uspješno bavila proizvodnjom namještaja, dosadašnje iskustvo tvornice i inovacije omogućile su kreaciju potpuno novog brenda koji je već sada prepoznat brand na svjetskoj dizajnerskoj sceni.

GoEs-ov namještaj krasi prestižne restorane širom svijeta kao što su Mimosa u Parizu, 14 Horses, Redbrick i Nineteen18 u Vilniusu, Lavelle Coffee Shopa u Londonu, Tatami restorana u Kuvajtu, hoteli u Atlanti, Hotel Stoos Lodge u Švicarskoj… Svaki od ovih projekata predstavlja jedinstvenu fuziju našeg dizajnerskog senzibiliteta i specifične atmosfere prostora.

No, priča o GoEs-u ne završava u sjajnim restoranima. Namještaj GoEs ukrašava interijere u brojnim privatnim domovima, od regiona pa do najudaljenijih krajeva svijeta.

"Naše kolekcije su palete izbora od modernog minimalizma do klasične elegancije. Bez obzira na stil vašeg doma, GoEs sigurno nudi savršeni komad namještaja koji svaki prostor čini sofisticiranim", ističe Ajdin Softić, generalni direktor kompanije.

GoEs svojim izlaganjem na brojnim sajmovima bilježi nevjerovatno oduševljenje posjetitelja, koji su impresionirani obradom drveta i magijom koju stvaramo.

"Kao dobitnici najprestižnijih nagrada za dizajn i inovaciju, s ponosom ističemo da svi naši proizvodi dolaze iz srca Bosne i Hercegovine. Naši radnici predano rade na svakom projektu, unoseći ljubav i strast u svaki detalj. Ponosni smo na naše kreacije i zasluženi smo nosioci ovakvih nagrada ispred svog grada i svoje države", dodaje Softić.

"Posebno zadovoljstvo je istaći našu suradnju sa dizajnerskim studijima kao što su studio Nataša Perković, Ado Avdagić, Stefano Bigi, Formstelle te novi dizajnerski studiji s kojima razvijamo suradnju".

Bosna i Hercegovina konačno zauzima svoje zasluženo mjesto na globalnoj karti proizvodnje dizajniranog namještaja, čemu znatno doprinosi i vizija i trud GoEs-a. Trenutno zapošljavamo preko 100-tinu ljudi i svoje proizvode izvozimo u Americu, Aziju, širom Evrope samostalno kao i putem agenata koji nas predstvaljaju.

Pratite ovaj dinamični brend koji nastavlja osvajati svjetsko tržište, donoseći čaroliju i inovacije u svaki dom s novim projektima i kolekcijama.