Dosta veći broj letova
43

Eurowings novim planom zimskog reda letenja povećao broj letova za Sarajevo

N. Ž.
Avion kompanije Eurowings (Foto: EPA-EFE)
Avion kompanije Eurowings (Foto: EPA-EFE)
Njemačka niskotarifna aviokompanija Eurowings rekonstruisala je svoj zimski red letenja, a benefite će imati i Međunarodni aerodrom u Sarajevu.

Dok je tokom 2023. godine konstantno bila aktivna samo linija Sarajevo - Keln i to s dva leta sedmično, sada se na ovoj relaciji leti četiri puta u sedmici.

Plan je, originalno, bio da Eurowings na ovoj relaciji leti četiri puta sedmično (ponedeljak, srijeda, petak, nedjelja) sve do kraja oktobra. Tada bi se ukinuo let petkom, dok bi letovi srijedom i nedjeljom bili "prebačeni" na četvrtak i subotu.

Međutim, let petkom je prema novom planu zadržan do 15. novembra, kada bi se kratkoročno ukinuo do 20. decembra i ponovnog vraćanja četvrtog sedmičnog leta iz Sarajeva do Kelna na tri sedmice, odnosno do 3. januara.

Zatim bi uslijedila nova pauza do 31. januara, kada bi se do kraja zimskog reda letenja vratili letovi petkom na ovoj relaciji.

Druga linija iz Sarajeva kojom leti Eurowings ide do Stuttgarta, a ona efektivno nije ni postojala prethodne godine, osim u periodu novogodišnjih praznika. Ipak, bila je dovoljno popularna da njemačka aviokompanija u svoj zimski red letenja uvrsti dva leta sedmično, ponedeljkom i petkom.

Treba još istaći da linija Sarajevo - Stuttgart trenutno ima tri sedmična leta, i to ponedeljom, srijedom i petkom. Let srijedom će se ukinuti, prema trenutnom planu, od 4. septembra.