Značajno priznanje
46

Grad Konjic osvojio "Zlatnu krunu razvoja privrede" za ostvarene rezultate u 2023. godini

S. Š.
Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću uručeno je priznanje "Zlatna Kruna razvoja privrede" za ostvaren rast u četiri kategorije: rast prihoda, rast dobiti, rast broja zaposlenih, rast kompanija u 2023.godini, koje dodjeljuje LRC.

Nakon što je Grad Konjic ispunio kriterije uspješnosti iz projekta "Gradovi, Općine/Opštine, Biznis", čiju analitiku provodi bonitetna agencija LRC, direktorica Jadranka Kuljanin uručila je "Zlatnu Krunu razvoja privrede" Gradu Konjicu i gradonačelniku Konjica Osmanu Ćatiću za ostvarene rezultate u 2023.godini.

Riječ je o prestižnom priznanju koje LRC, kao najveća bonitetna kuća, koja se bavi praćenjem rada kompanija koje posluju u BiH, dodjeljuje za napredak u oblasti privrede.

"Sa zadovoljstvom i ponosom, LRC bonitetna agencija ima čast uručiti 'Zlatnu Krunu razvoja privrede' vašem cijenjenom Gradu. Ovo priznanje je rezultat vašeg izuzetnog angažmana i uspješnih inicijativa u oblasti privrednog razvoja. Konjic je pokazao izvanredne rezultate u jačanju privredne baze, unapređenju infrastrukture i stvaranju povoljnog poslovnog okruženja. Vaša posvećenost i strateški pristup razvoju privrede zaslužuju priznanje i služe kao inspiracija drugim zajednicama. Nagrada 'Zlatna Kruna' je simbol naše zahvalnosti za vaš trud i uspjehe. Uvjereni smo da će ovo priznanje dodatno motivirati Gradsku upravu i građane da nastave s uspješnim radom i daljim unapređenjem života u Konjicu. Čestitamo vam na ovom značajnom postignuću i radujemo se budućim uspjesima koje ćemo zajedno pratiti", kazala je direktorica LRC-a Jadranka Kuljanin.

"Hvala LRC-u što prati naš rad. Nakon što nam je uručena Kruna razvoja privrede u avgustu 2022.godine, raduje nas što smo napravili još jedan veći iskorak na tom planu, čime smo zaslužili veće priznanje 'Zlatnu Krunu razvoja privrede'. Priznanje nam je znak, da mjere koje provodimo i kontinuirano kreiramo u saradnji sa Udruženjem poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic, Lokalnim ekonomskim vijećem i svim relevantnim faktorima bitnim za razvoj privrede, daju očekivane rezultate. Ostvareni rezultati su produkt timskog rada. Zahvaljujem se svim preduzećima iz Konjica koja svojim predanim radom i vizijom, koja je u skladu sa razvojnim planovima Grada Konjica, ostvaruju izuzetne poslovne rezultate, vidljive kroz navedene parametre. Trudit ćemo se i u budućnosti biti na usluzi privrednicima i svima koji to žele postati. Naša je želja aktivniji angažman naše poslovne dijaspore, koja je kroz poslovne forume, koje smo organizovali u okviru Dana dijaspore, izrazila spremnost za ulaganja u oblast turizma i razvoj tradicionalnih zanata. Nadamo se da će dosadašnji interes investitora, nakon novih rezultata koje bilježimo, biti još veći i da će sve navedeno biti garant za neke nove poslovne uspjehe kojima težimo", kazao je gradonačelnik Ćatić.

Svečanom činu uručenja "Zlatne krune razvoja privrede" prisustvovali su svi rukovodioci službi Gradske uprave Konjic i članovi Savjeta gradonačelnika.