Sve do kraja septembra
142

Lijepe vijesti za sve turiste: Uspostavljena brodska linija Budva - Dubrovnik, poznate i cijene karata

V. K.
Brod koji će prevoziti putnike na relaciji Budva - Dubrovnik (Foto: Gv-Zadar.hr)
Brod koji će prevoziti putnike na relaciji Budva - Dubrovnik (Foto: Gv-Zadar.hr)
U subotu je i zvanično s radom počela brodska linija koja bi ovo ljeto mogla obradovati brojne turiste na Jadranu. Naime, od 29. juna pa sve dok traje sezona, turistima će na raspolaganju biti linija Budva - Dubrovnik.

Novom katamaranskom linijom ispisana je i historija crnogorskog turizma, a crnogorski zvaničnici su je opisali kao jedan od najznačajnijih projekata koji će Crnu Goru dodatno povezati s Evropskom unijom.

"Ovu liniju smo najavili još u januara, ali niko nam tada nije vjerovao. Ovim smo pokazali da ono što obećamo, zaista i ispunimo. Ovo je jako važan projekat i zahvaljujem se svim saradnicima koji su pomogli da se on realizuje. Ovo će rasteretiti u velikoj mjeri drumski saobraćaj do Dubrovnika, preko Herceg Novog jer se na granici čekalo i po nekoliko sati" rekao je crnogorski ministar saobraćaja Filip Radulović.

Prema najavi, trajanje putovanja bit će dva sata te će dva puta dnevno povezivati ove gradove.

Planirano je da ova linija prometuje do kraja septembra, a brod će imati mogućnost prijevoza 242 putnika.

Kada je riječ o cijenama, jednosmjerna karta iznosit će 55 eura, dok će povratna karta za odrasle iznosit 69 eura. Djeca od 7 do 14 godina plaćat će 27,50 eura za jednosmjernu kartu i 34,50 eura za povratnu kartu, dok je za djecu mlađu od sedam godina pustovanje besplatno.