Održana gala večera
1

Malezija i BiH grade poslovne mostove: U Kuala Lumpuru najavljen poslovni forum u Sarajevu

B. H.
Gala večera Malezijsko-Bosanskohercegovačkog poslovnog vijeća (MBBC), održana sinoć u glavnom gradu Malezije, okupila je preko 200 poslovnih ljudi iz Malezije, pružajući jedinstvenu priliku za promovisanje ekonomskih veza između Malezije i Bosne i Hercegovine.

Na ovom značajnom događaju prisustvovao je i Guverner Melake, Tun Seri Setia Dr. Haji Mohd Ali Bin Mohd Rustam, zajedno s Dr. Edinom Jahićem, ambasadorom Bosne i Hercegovine u Maleziji, te Tan Sri Mohamedom Al-Aminom Abdul Majidom, predsjednikom MBBC-a.

Večera je poslužila kao platforma za isticanje budućih planova o jačanju bilateralne saradnje, a posebno je istaknuta najava važnog događaja koji će se uskoro održati u Sarajevu – Sarajevo Business Dialogue 2024, poslovnog foruma između Malezije i Bosne i Hercegovine.

Forum, koji će se održati 14. oktobra u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH i 15. oktobra u hotelu Evropa, nudi priliku za uspostavljanje značajnih poslovnih kontakata s malezijskim kompanijama.

Organizatori su uputili poziv svim firmama iz Bosne i Hercegovine da iskoriste ovu priliku za poslovno povezivanje, otvaranje novih tržišta i pronalaženje potencijalnih partnera za saradnju i ulaganje.

Sarajevo Business Dialogue 2024 osmišljen je s ciljem da bude centralno mjesto za umrežavanje, razmjenu iskustava i pokretanje zajedničkih projekata između privrednika dvije zemlje.

Poslovni forum, čiji su domaćini MBBC i Vanjskotrgovinska komora BiH, obuhvataće niz panela, prezentacija i B2B sastanaka, gdje će učesnici moći direktno razmotriti mogućnosti saradnje s kolegama iz Malezije.

Očekuje se da će forum rezultirati konkretnim dogovorima o investicijama i proširenju poslovanja na nova tržišta, doprinoseći ekonomskom napretku obje zemlje.