Imaju dobru saradnju
84

Mostarski aerodrom najavio pet novih linija za evropske destinacije od naredne godine

I. Sa.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Mostarski aerodrom se pohvalio saradnjom sa avionskom kompanijom Sky Alps koja je, kako kažu, završila bez otkazivanja te dokazuje da je bila uspješna.

Od marta 2024. godine, Mostar je bio povezan s atraktivnim evropskim destinacijama kao što su Rim, Verona, München i Bari.

"A u 2025. godini, možete se radovati putovanjima u Napulj, Bergamo ili Beč, Palermo i Cataniju. Raspored letova i karte bit će dostupni uskoro", navode s ovog aerodrome.

Kada je riječ o novim linijama iz Sarajeva, za ljetni red naredne godine je najavljen početak linija za Stockholm. Letovi će se obavljati dva puta sedmično i to utorkom i subotom.

Aviokompanija Ryanair također namjerava povećati broj letova do Međunarodnog aerodroma Sarajevo tokom sljedeće ljetne sezone koja počinje 30. marta.

Plan je da se broj sedmičnih letova iz Bergama i Charleroija poveća sa dva na četiri te da broj sedmičnih letova iz Memmingena poveća sa dva na tri.

Broj sedmičnih letova iz Geteborga i Soluna će ostati nepromijenjen (dva leta sedmično), kao što će ostati nepromijenjen broj sedmičnih letova iz London Stansteda (tri sedmično).