Od 9. do 11. decembra
0

Na Sajmu privrede u Skenderiji očekuje se više od 200 učesnika

M. P.
Sajam će se održati u gradskoj dvorani "Mirza Delibašić"
Sajam će se održati u gradskoj dvorani "Mirza Delibašić"
Sedmi Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 44. Sajam roba široke potrošnje i ove godine bit će održani u sarajevskom Centru Skenderija, i to u periodu od 9. do 11. decembra.

Ovogodišnja zemlja počasni gost Sajma, kako su nam kazali organizatori, je Indonezija, a Sajam će se održati u gradskoj dvorani "Mirza Delibašić", na površini od 3.000 kvadratnih metara sajamskog prostora.

"Sarajevski sajam privrede je značajan privredni događaj i mjesto je poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Na sajmu će ove godine biti više od 200 učesnika koji će predstaviti najnovija domaća tehnološka i kreativna dostignuća. Posjetioce očekuje bogata ponuda hrane, pića, zanatskih i ručno rađenih proizvoda, preparativne kozmetike, alata, modnih dodataka, usluga i drugih proizvoda", kazali su nam iz Centra Skenderija.

Priliku za predstavljanje imat će razni izlagači, institucije, organizacije, komore, strukovna udruženja, finansijske institucije i potencijalni konzumenti proizvoda iz navedenih oblasti.

"U saradnji sa ovogodišnjim partnerima pripremili smo zanimljiv stručno – edukativni program. Organizacijom ovog sajma Sarajevski sajam snažno podstiče privredni razvoj pod motom Domaći proizvod u službi građana BiH", istakli su organizatori.

Posjetioci će Sajam moći posjetiti u terminu od 10 do 19 sati, a ulaz će biti slobodan.