Dolazi prvi avion
304

Nova aviokompanija od subote uspostavlja letove iz Tuzle

A. K.
Putnički terminal Međunarodnog aerodroma Tuzla (Foto: A. K./Klix.ba)
Putnički terminal Međunarodnog aerodroma Tuzla (Foto: A. K./Klix.ba)
Aviokompanija Pegasus Airlines od subote će zvanično uspostaviti saradnju sa Međunarodnim aerodromom u Tuzli, a toga dana se u jutarnjim satima očekuje slijetanje prvog aviona, potvrđeno je za Klix.ba.

Nakon dužih pregovora, Međunarodni aerodrom u Tuzli i aviokompanija Pegasus Airlines zvanično su uspostavili saradnju. Ova turska aviokompanija će obavljati letove na relaciji Tuzla - Istanbul i obratno.

Prema informacijama koje su ranije potvrđene za Klix.ba, ova turska aviokompanija je zvanično dobila odobrenje Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA). Letove će obavljati subotom, u okviru ljetnog reda letenja tuzlanskog aerodroma, odnosno do kraja oktobra.

Upravo u subotu prvi Pegasusov avion će sletjeti na Međunarodni aerodrom u Tuzli, a prema protokolu to je predviđeno za 7:30 sati. U tom avionu, kako je potvrđeno za Klix.ba će se naći i visoka delegacija Ministarstva za promet i infrastrukturu Republike Turske.

Osim ove aviokompanije, tuzlanski aerodrom uspostavlja saradnju i sa turskom niskobudžetnom aviokompanijom AJet.

Ove dvije saradnje bacaju novo svjetlo na Međunarodni aerodrom u Tuzli, koji se našao u problemu nakon odluke Wizz Aira da zatvori svoju bazu, povuče dva aviona te drastično reducira broj linija.