Sa 75 sunčanih dana
148

Rekordna sezona na panonskim jezerima, ostvareno više od pola miliona posjeta

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
U kompleksu panonskih jezera u Tuzli okončana je ljetna sezona, u kojoj je ostvaren lični rekord sa više od 535 hiljada posjeta. Komercijalni period godine je završen, svi posjetitelji se i dalje mogu kupati besplatno, ali na vlastitu odgovornost.

Uprava Javnog preduzeća Pannonica Tuzla donijela je odluku o završetku ljetne sezone u 2024. godini, a od danas kompleks panonskih jezera je otvoren za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju. Kako je navedeno, eventualno kupanje u jezerima je na vlastitu odgovornost, s obzirom da je završen nadzor nad jezerima u punim kapacitetima.

"Za proteklu ljetnu sezonu se može dati ocjena da je bila najuspješnija od početka rada panonskih jezera sa više od 535 hiljada posjeta, uzimajući u obzir i posjete gostiju sa sezonskim, mjesečnim, petodnevnim ulaznicama i posjete koncertima", naveli su iz uprave Pannonice.

Ovogodišnja sezona je karakteristična po velikom broju sunčanih dana u kontinuitetu i to njih 75, sa visokim temperaturama i bez padavina, a protekla je bez ijednog značajnijeg incidenta (sigurnosnog, zdravstvenog i ekološkog).

"Pri tome su zadržani i unapređeni visoki standardi boravka naših gostiju. Nastavljen je prošlogodišnji trend rasta broja gostiju iz svih regija naše zemlje, susjednih i evropskih zemalja", dodali su iz Pannonice.

Od utorka ulaz u kompleks je besplatan, a posjete Sojeničkom naselju, Geološkoj postavci, Dječijem zabavnom parku, kao i korištenje plažnog mobilijara (ležaljke, suncobrani), naplaćuju se prema važećem cjenovniku.