Stigao je novi cjenovnik
114

S dolaskom 2023. u Tuzli skuplje taksi usluge, vrtoglavi skok cijena i u novogodišnjoj noći

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Građane Tuzle u prvom danu 2023. godine dočekalo je novo poskupljenje taksi usluga, a oni koji su se odlučili na ovakav vid prijevoza u novogodišnjoj noći, morali su biti spremni na vrtoglavu cijenu u gradskoj zoni.

Na području Tuzle djeluje 350 taksi prijevoznika, od kojih je 150 u Udruženju Tuzla taxi, koje je ujedno najbrojnije, ali i najstarije u ovom gradu. Funkcioniraju po sistemu poziva, a od 1. januara 2023. odlučili su izmijeniti stari cjenovnik koji je inače korigovan u julu ove godine.

"Cijena vožnje po pozivu iznosit će 5 KM u gradskoj zoni do tri kilometra vožnje, a što je ekvivalentno cjenovniku taksimetra koji je propisalo Federalno ministarstvo saobraćaja", naveli su iz Udruženja Tuzla taxi.

Cijene vožnje u toku novogodišnje noći od 18 sati uvečer do 6 sati ujutro u 1. januaru, iznosila je čak 10 KM u gradskoj zoni do pet kilometara, bez obzira na broj putnika u vozilu, a maksimalno ih može biti četvero.

Podsjećamo, u julu prošle godine tuzlanski taksi prijevoznici donijeli su odluku o poskupljenju svojih usluga, što su tada opravdavali poskupljenjem goriva te izostankom adekvatne pomoći nadležnih.