Na sjednici u Mostaru
49

Vlada FBiH dala saglasnost za imenovanje Amela Kovačevića za generalnog direktora BH Telecoma

V. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Mostaru razmatrala je i pitanje imenovanja direktora BH Telecoma, a tim povodom napravljeni su pomaci u ovoj proceduri.

Naime, na sjednici se između ostalog razmatrao Prijedlog odluke o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru dioničkog društva BH Telecom Sarajevo za donošenje odluke o imenovanju generalnog direktora dioničkog društva BH Telecom Sarajevo.

Ovim potezom, Kovačević se približio poziciji generalnog direktora, a procedura će biti okončana nakon što ga potvrdi Nadzorni odbor ove kompanije.

Podsjetimo, za mjesto generalnog direktora, osim Kovačevića, konkurisao je i Edvin Škaljo vanredni profesor na profesor na Prirodno matematičkom fakultetu u Sarajevu.

Amel Kovačević obnaša funkciju v.d. direktora BH Telecoma od oktobra 2023. godine, a nekoliko puta je govorio o daljim planovima kompanije i aktivnostima.

"BH Telecom će u narednom periodu provesti tri ključne aktivnosti kako bi osigurao dugoročnu održivost na tržištu: prva je reorganizacija korporacije koja će nas približiti tržištu i našim korisnicima, a koja će se provesti do kraja 2024.godine, druga aktivnost se odnosi na širenje širokopojasne optičke mreže i proširenje kapaciteta mobilne mreže kako bi cjelokupno bh.društvo bilo povezano kvalitetnim internetom i treća se odnosi na digitalni razvoj i inovativna rješenja. Vizija da postanemo vodeći digitalni integrator bh. društva je zaista ambiciozna i obavezuje nas da gradimo strateška partnerstva sa javnim i privatnim sektorom u Bosni i Hercegovini ali i šire, a sve u cilju kreiranja platformi koje će omogućiti uspostavu digitalnog društva", naglasio je Kovačević.