Od 1. do 5. oktobra
53

ZEPS se vraća u Zenicu: Turska će u BiH predstaviti svoje vozilo TOGG

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Zenički privredni sajam ZEPS nakon pet godina vraća se u Zenicu u nešto drugačijem, modernijem, ali i jačem formatu na radost svih privrednika Zeničko-dobojskog kantona.

U periodu od 1. do 5. oktobra građani Zenice imat će priliku posjetiti, kao nekada, Zenički privredni sajam ZEPS koji nakon pet godina otvara svoja vrata. Pripreme teku po planu, a trenutna popunjenost sajma je oko 90 posto.

Sanel Ibrić, generalni menadžer sajma ZEPS je kazao da je ostalo još oko 10 posto sajamskog prostora od ukupno 20.000 metara kvadratnih u sklopu kojih će se predstaviti 350 kompanija, dok do otvorenja očekuju i prelazak brojke do 400 izlagača.

"Sada je već jasno da će ZEPS 2024 biti jedan od najznačajnijih poslovnih okupljanja u regiji i to upravo na svoju 30. godišnjicu od osnivanja. Naš dojam je, ali i dojam naših partnera i prijatelja, kao i izlagača, da ZEPS ujedinjuje", kazao je Ibrić.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

U toku je montaža hala na sajmištu Kamberovića polje, a najveći izlagači dolaze, osim iz BiH, iz Turske, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Libije, Kine i Italije.

Zemlja partner ovogodišnjem sajmu ZEPS koji će biti održan u pet zatvorenih hala je Turska.

"Nacionalno učešće Turske organizuje Istanbulska trgovinska komora. Ovo zaista daje dodatni značaj našem ZEPS-u na šta i mi kao organizatori, a cijela Bosna i Hercegovina možemo biti ponosni. Zeničko-dobojski kanton je pokretač razvoja privrede cijele države i zato nam je posebno drago da smo na neki način potvrdu ove činjenice dobili i kroz snagu ovogodišnjeg ZEPS-a. Na nacionalnom štandu Turske, vodeće firme iz različitih sektora će prikazati kvalitetne i bogate turske proizvode", kazao je Ibrić za Klix.ba.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Dodao je da će turski nacionalni automobilski i globalni mobilni brend TOGG po prvi put svoje vozilo predstaviti građanima BiH na sajmu ZEPS 2024.

"Naši turski prijatelji su se potrudili da ovogodišnji ZEPS ostane nezaboravan i u kulinarskom smislu. Naime, na nacionalnom štandu Republike Turske, najbolji turski kuhari će svakodnevno pripremati turska tradicionalna, na zadovoljstvo svih posjetitelja", zaključio je Ibrić te pozvao sve građane i privrednike da ne propuste priliku da posjete ZEPS i ostvare poslovne kontakte.